– Strømstøtten svekker matsikkerheten

– Strømstøtten svekker matsikkerheten Konsernsjef Anders Sørheim i Fatland frykter at regjeringens strømstøtte vil forsterke konkurransevridningen innen næringsmiddelindustrien, og i verste fall gå ut over matsikkerheten. Anders Sørheim Hundseid, konsernsjef… Les mer

– Strømstøtten svekker matsikkerheten

Konsernsjef Anders Sørheim i Fatland frykter at regjeringens strømstøtte vil forsterke konkurransevridningen innen næringsmiddelindustrien, og i verste fall gå ut over matsikkerheten.

Anders Sørheim Hundseid, konsernsjef i Fatland Gruppen - Foto: Fatland

Konsernsjefen i Fatland Gruppen, Anders Sørheim Hundseid fortviler over regjeringens strømstøtte-pakke til næringslivet. – Den er for beskjeden, kommer for seint og tar ikke hensyn til at pakken vil føre til en ytterligere konkurransevridning mellom nord og sør. Den vil også føre til økt konkurransevridning mellom små og store bedrifter, og i sum vil dette svekke matsikkerheten i Norge, sier Hundseid.

Fatland Gruppen kommer ikke inn i ordningen. De står for om lag 20 prosent av norsk kjøttproduksjon, og omsetter for 5,9 milliarder kroner i året. Etter at strømprisene eksploderte, advarte konsernsjefen om konsekvensene, men hans forventninger ble ikke oppfylt av regjeringen.

– Vi Fatland blir ikke omfattet av ordningen, ettersom strømutgiftene som ser ut til å bli 30-doblet fra tre millioner kroner i 2020, til minst 100 millioner kroner i år, ikke utgjør tre prosent av omsetninga, slik regjeringa setter som krav. For meg virker det som om våre myndigheter ikke har forstått alvoret og tenkt på hvilke konsekvenser dette får for en hel næring. Vi er nemlig ikke bare et slakteri, men også et bindeledd mellom bonden og bordet, fastslår Hunseid.

Han er klar på at Fatland har gjort det de kan for å få politikerne til å forstå alvoret.

Siste saker