Lavere svenskehandel enn før pandemien

Langt færre nordmenn drar på dagstur til Sverige for å handle nå, sammenlignet med før koronapandemien, ifølge tall fra DNB. Nedgangen fra 2019 er 28 prosent. Ifølge Avisa Oslo omfatter… Les mer

Langt færre nordmenn drar på dagstur til Sverige for å handle nå, sammenlignet med før koronapandemien, ifølge tall fra DNB. Nedgangen fra 2019 er 28 prosent.

Ifølge Avisa Oslo omfatter tallene dem som har brukt kortet sitt på en dagstur over grensa, og de som har vært der flere dager, er ikke med i oversikten.

Ine Oftedahl, direktør for datatransformasjon i DNB, forteller at svenskehandelen har hatt en seigere oppstart enn banken hadde trodd. – Etter gjenåpningen trodde vi handelen raskt ville sprette opp igjen på 2019-nivå, men det har latt vente på seg. Ser vi på april, mai og juni 2022, har antall dagsturer ligget 28 prosent under hva vi så i 2019, forklarer hun.

Snittbeløpet vi bruker, har økt fra 1550 kroner i 2019 til 1700 kroner i 2022, noe som er omtrent i tråd med den generelle prisveksten.

Siste saker