Telemarklam er Årets Lokalmatgründer 2022

Sammen med 11 andre bønder i Telemark, har Kim og Bjørg T. Hopland (bildet) skapt en attraktiv merkevare for kvalitetskjøtt av sau og lam. – Gratulere med gjev pris til… Les mer

Sammen med 11 andre bønder i Telemark, har Kim og Bjørg T. Hopland (bildet) skapt en attraktiv merkevare for kvalitetskjøtt av sau og lam.

– Gratulere med gjev pris til gründerne bak Telemarklam. Lam er en fantastisk råvare som er basert på rene og naturlig beiteressurser. Telemarklam viser også hvor viktig det er med samarbeid for å lykkes som lokalmatprodusent og bygge merkevarer, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.

Prisen Årets Lokalmatgründer er blitt delt ut siden 2015. Konkurransen har vurdert nærmere 250 kandidater og har valgt ut finalister som tusenvis av forbrukere har fått kunne stemme fram gjennom årene. Fokus er på entreprenørskapet og nyskapningen som gründerbedriften representerer.

Juryleder Hilde Charlotte Solheim har en rekke styreverv i norsk reiseliv og har fulgt utviklingen på lokalmat- og reiselivsfeltet på nært hold i over 15 år. Hun mener Telemarklam er en meget god representant både for å utnytte rene og naturlig beiteressurser i Norge og for den gode forretningsdriften som er nødvendig for å lykkes som lokalmatprodusent.

– Telemarkslam har løftet en tradisjonsrik kategori i norsk landbruk ved å fokusere på å utvikle en solid og spennende merkevare og jobbe smart i nettverk, påpeker Solheim.

Siste saker