To smarte sparetips til bonden

Er du som bonde klar over at om du investerer i brannsikkerhet som tilfredsstiller krav fra forsikringsselskapene, så premierer de deg i form av støtte og rabatter? Her er to… Les mer

Er du som bonde klar over at om du investerer i brannsikkerhet som tilfredsstiller krav fra forsikringsselskapene, så premierer de deg i form av støtte og rabatter? Her er to gode muligheter du kan benytte deg av nå, hvis du er rask på labben.

Sparetips 1. Søk om støtte
– få alarmsender nesten gratis

Snart stenger 2G-nettet og alle gårder må oppgradere brannalarmanlegget med 4G alarmsender. Denne oppgraderingen kan du søke om tilskudd på via Gjensidiges bærekraftfond. Du må være medlem av Norges Bondelag for å søke, og tilskuddet er på opptil 2500 kroner. Husk at Bærekraftsfondet ikke er uuttømmelig, så vil du sikre deg støtte, bør du søke allerede nå. Du finner søknadsskjema her. vi anbefaler at du sender søknaden din så fort som mulig.

Siden 1992 har Elotec og forsikringsselskapene jobbet sammen for bedre brannsikkerhet i landbruket. Samarbeidet har til nå reddet verdier for over fire milliarder kroner, og det er utviklet stadig ny teknologi som kommer bonden til gode.

Med FG-godkjente alarmsender, får du f.eks. varsler fra brannalarmen rett på mobilen. Kjekt når du er ute i traktoren eller borte fra gården. Alarmsenderen kan varsle alle som har Elotec IOT-appen. Du trenger ikke SIM-kort med denne løsningen og det er lave månedlige kostnader. Oppgraderingen kan elektrikeren din gjøre samtidig med årskontrollen på brannalarmanlegget ditt, så slipper du et ekstra besøk.

Sparetips 2. Spar penger på forsikringen
– skaff deg EloTemp i sikringsskapene

Tallenes tale fra forsikringsbransjen er klar. To av tre branner starter i det elektriske anlegget på gården. Analysene viser at de fleste branner kunne vært unngått om sikringsskapene var utstyrt med ekstra brannvakt, som sier fra når temperaturen i skapet blir unormalt høy. Derfor premieres nå gårdsbruk som sikrer el-skapene sine med temperatursensorer.

Både Gjensidige og Eika tilbyr nå ti prosent rabatt på brannforsikringspremien din om du sikrer alle el-skap. Deres høyeste ønske er at du kan ringe elektrikeren i stedet for brannvesenet neste gang det er fare på ferde.

Fra år tre vil du faktisk tjene penger på systemet! I tillegg kan både folk og dyr kan sove litt bedre om natta.

Siste saker