Tok svennebrevet ved Halsan Kjøtt

Tok svennebrevet ved Halsan Kjøtt Halsan Kjøtt i Levanger kan glede seg over to ferske svenner. I tillegg har bedriften på plass en lærling. Da har Lindis Vimo Gripp og… Les mer

Tok svennebrevet ved Halsan Kjøtt

Halsan Kjøtt i Levanger kan glede seg over to ferske svenner. I tillegg har bedriften på plass en lærling.

Da har Lindis Vimo Gripp og Jomar Reihholdsen tatt svennebrevet og det med svært god karakter. Ja, sensoren mente det var noen av de beste fagprøvene han hadde hatt.

Halsan Kjøtt AS drives av Arnt Olav Grendahl og Arild Gripp, som eier like deler av virksomheten. Produksjonslokalene ligger på gården Aunet på Halsan i Levanger.

En stor del av virksomheten er basert på leiearbeid for småskalaprodusenter. Hele 80 prosent av omsetningen skriver seg fra denne leieproduksjonen. Dette er i all hovedsak gårdbrukere med husdyrproduksjon som tar tilbake eget slakt for videreforedling. De har salgsansvaret selv, og omsetter i ulike kanaler. I tillegg leverer Halsan Kjøtt spesialtilpassede produkter til restauranter.

– Vi skjærer og foredler også for salg under eget merke. Utviklingen de siste årene har vært svært oppløftende og fra 2018 til 20120 økte vi salget med hele 217 prosent. Det ga oss status som Gasellebedrift i Trøndelag i fjor, sier Arnt Olav Grendahl som er stolt over dyktige medarbeidere. Bedriften omsatt i fjor for 5,3 millioner kroner.

Siste saker