Tom Johannessen fikk Matmerks hederspris
Det var en rørt og svært tilfreds Nofima-pølsemaker som fikk Matmerks hederspris under prisutdelingen.
– Dette er stort for meg. Og ikke minst overraskende. Jeg vet at det er mange andre her i salen som fortjener en slik pris og vissheten om akkurat det, gjør meg svært ydmyk. Denne prisen dedikerer jeg både til gode kollegaer på Nofima og til alle bedriftene i kjøttbransjen som jeg har samarbeidet med opp gjennom årene, sier Tom Johannessen.
I juryens begrunnelse vektlegges at Tom Johannessen både har jobbet med små og store aktører i kjøttbransjen gjennom mange år. En lang rekke mindre lokalmatprodusenter over det ganske land har fått solid starthjelp av Johannessen og ikke minst viktig oppfølging underveis.
– Tom Johannssen har kunnskap om hele kjøttproduksjonen fra nedskjæring av slakt til ferdig produkt. Og han er ikke minst allsidig. Like interessert i fremtidskjøtt i reagensrør som gamle håndverkstradisjoner. Og lurer du på noe knyttet til EU-regelverket for kjøtt, ja så har han jammen peiling på det også, sa Matmerk-direktør Nina Sundqvist da hun delte ut prisen under NM-banketten.