Tom Chr. Johannessen hoveddommer i NM

Tom Johannessen hoveddommer i NM Når Tom Chr. Johannessen nå avløser Bjørn Tore Teigen som hoveddommer i NM i kjøttprodukter, er det en særdeles erfaren dommer som nå «stiger i… Les mer

Tom Johannessen hoveddommer i NM

Når Tom Chr. Johannessen nå avløser Bjørn Tore Teigen som hoveddommer i NM i kjøttprodukter, er det en særdeles erfaren dommer som nå «stiger i gradene». Og at Nofima-pølsemakeren er motivert for oppgaven, hersker det ingen tvil om.

Av Per A. Sleipnes

– Dette ser jeg fram til, og det er med en god porsjon ydmykhet og stolthet jeg påtar meg oppgaven. At den tidligere hoveddommeren Bjørn Tore Teigen i et intervju med Kjøttbransjen foreslo meg, gjør meg ikke mindre stolt. Jeg kjenner prosedyrene i NM godt etter flere år som menig dommer. For meg er det en stor tillitserklæring fra arrangøren av NM å bli bedt om å lede dommerkollegiet. Det er en ære for meg, sier Johannessen.

Ringen sluttet for Bjørn Tore Teigen (Bladet Kjøttbransjen - 12.05.2021)

Formidler kunnskap

Knapt noen enkeltperson her i landet har bidratt med mer kunnskap til aktørene i norsk kjøttbransje – først og fremst de minste aktørene med de knappeste ressursene. Tom Chr. Johannsen har gjennom mange år reist land og strand rundt og øst av sin velfylte kunnskapsbase. Det har bidratt til nye og forbedrede produkter og ikke minst nye produsenter med tro på lokal kjøttforedling.

Frie tøyler

– Det har vært en spennende og fin reise. Å få lov til å hjelpe andre til framgang og utvikling, er et stort privilegium for meg. Du kan vel si det slik at jeg lever og ånder for dette. Og som pølsemaker på Nofima får jeg frie tøyler og rik anledning til å utfolde meg, påpeker den nye hoveddommeren.

Erfarne dommere

– Hva blir din viktigste oppgave som hoveddommer?

– Det absolutt viktigste blir å bidra til en felles forståelse av hvordan dømmingen skal foregå og få samkjørt dommer-teamet. Grunnlaget er jo svært bra ettersom samtlige dommere er erfarne og sitter på en hel haug med fagkunnskap.

Tom Johannessen fikk Matmerks hederspris (Bladet Kjøttbransjen - 20.12.2019)

40 års erfaring

Og apropos fagkunnskap. Selv har Tom Chr. Johannessen fagkunnskap i bøtter og spann. Han har vært i bransjen i snart 40 år og begynte allerede som 15 åring i firmaet Olav Beisland i Arendal. Her gikk han gradene og har også mange års erfaring fra dagligvarebransjen. Men overfor bransjebladet røper han at det var elektriker eller revisor som sto øverst på listen da han i ungdomsskolen vurderte sin framtidige yrkesmessige karriere.

– Jeg har alltid vært glad i tall og hadde bokføring som valgfag i ungdomskolen. Men tilfeldighetene ville at jeg skulle bli «kjøtt-mann» og det var vel like greit, fastslår Nofima-pølsemakeren med sitt sedvanlige lure smil rundt munnen.

God markedsføring

– Kommer det endringer i opplegget for NM med deg som dommersjef?

– Ser vel ikke det store behovet for umiddelbare endringer. Dette er et prosjekt som er godt innarbeidet og NM er og blir en glimrende anledning for bedriftene og bransjen til å vise seg fram. Vi snakker om den ultimate produktkonkurransen, som skaper blest og som markedsfører kjøttprodukter på aller beste måte. Ikke rart at så mange av våre dyktige bedrifter stiller hver eneste gang, avslutter Tom Chr. Johannessen.

Siste saker