Åpningstider: Mandag - Fredag 09:00-15:00
Ring 23 24 44 70
Tirsdag, 14. mai kl. 13:00
NM-resultatslipp
og bransjefest
661 produkter      78 bedrifter
8 VGS Restaurant- og matfag

igjen til kåringsarrangement




foredrag

FOREDRAG

Anders Holm

Anders Holm

salgs- og markedssjef

Arne B. Corneliussen AS

Kari Helene Bugge

Kari Helene Bugge

senior ernæringsrådgiver og ernæringsfysiolog

TINE SA

Ann-Christin Bru

Ann-Christin Bru

rådgiver digital og ansvarlig søk

Matprat


Morten Andersen

Morten Andersen

daglig leder

Alimenta AS

Mari Øvrum Gaarder

Mari Øvrum Gaarder

seniorforsker

Nofima

Bjørn Moi

Bjørn Moi

daglig leder

NORSTAMP


Raymond Wiig

Raymond Wiig

markedsdirektør

Foodtech

Karianne Spetaas Henriksen

Karianne Spetaas Henriksen

fagsjef ernæring

Animalia AS

Petter Breigutu

Petter Breigutu

daglig leder

Bokken AS


...
Nina Sundquist

Nina Sundquist

administrerende direktør

Stiftelsen Norsk Mat

...






program

PROGRAM

  • 14. MAI



* Det kan bli endringer i programmet og rekkefølge i foredragene. Programmet oppdateres fortløpende.

13:00

Registrering, håndmat og kaffe

13:30

Velkommen til NM-resultatslipp og utdeling av medaljer

13:40

Dagsarrangement med foredrag - annonseres snart

17:00

Pressefoto, utdeling av diplomer og medaljer, salg av gullkvalitets-klister

18:15

Velkommen til bords med tre-retters middag, underholdning og utdeling av Norgesmester-titler gjennom hele middagen.

22:00

Resultatslipp (komplett oversikt over alle vinnere) på kjottprodukter.no

23:30

Arrangementet avsluttes




påmelding

PÅMELDING

ÅPNET

MELD DEG PÅ KÅRING

kr 3.075,-
pr. person eks. mva.

  • Årets største bransjesamling for kjøttbedriftene
  • Håndmat og 3-retters festmiddag
  • Faglig foredrag og underholdning
  • Mingling og nettverksbygging
  • Utdeling av NM-pokaler og medaljeutdelling
  • Profesjonell fotografering av vinnerene
Meld deg på kåringen her!
Påmeldingsfrist 7. mai



klasser

Grill

Burger, Burger spesial, Restaurant-burger (HORECA), Marinert/krydret storfekjøtt, Marinert/krydret svinekjøtt, Marinert/krydret fugl, Marinert/krydret spesial, Spareribs, Pulled, Grill spesial

Pølser

Grillpølse, Middagspølse, Wienerpølse, Snadderpølse rå, Snadderpølse hot, Snadderpølse m/ost, Snadderpølse røkt, Snadderpølse urøkt, Snadderpølse spesial

Spekekjøtt

Fenalår helt, Spekeskinke, Spekekjøtt - oppskåret, Spekekjøtt spesial, Tørket kjøtt

Spekepølse

Salami, Fårepølse, Spekemør/-morr, Krydret spekepølse, Spekepølse spesial

Bacon

Bacon i skiver, Bacon spesial

Annet

Skolemesterskap i pølser







kjøreplan

KJØREPLAN

  • 01 PÅMELDING

    20. februar - 13. mars

  • 02 INNSENDING

    15. april – 16. april

  • 03 BEDØMMING

    17. april – 19. april

  • 04 KÅRING

    14. mai

Bedømmingsinformasjon

Produktene klargjøres på et kjøkken og produktene varmes og skjæres med det utstyr som finnes der. Tilberedning skjer på kjøkken gjennom koking, damping, steking i panne. I klasseinndelingen er det beskrevet hvordan tilberedning vil være for noen produkttyper og hvor lang tilberedningstid som tillates.

I NM stiller hver gang rundt 20 dommere og 5 kokker. Disse er bransjens fremste fagfolk, ofte med bakgrunn som pølsemakere eller næringsmiddel-teknologer, eller annen tungtveiende erfaring fra vår bransje.

Poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine. Målet er at NM over tid bidrar til å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter.

Innsendingsinformasjon

Konkurransen er for ordinære salgsvarer - ikke for spesialproduserte varer. Bedriftene skal plukke varer ut fra egen ordinær produksjon og sende dem inn. KLF handler hvert år inn et knippe kontrollprodukter» for å sjekke om det er samsvar mellom innsendte varer og det som finnes i markedet. Produktene må pakkes slik at de er beskyttet mot slag/støt, og holder lav nok temperatur under hele transporten. Mottatte produkter legges fortløpende på kjølerom/frys. Produktene skal helst være i originalforpakninger og de anonymiseres av kjøkkenet før dommerne får dem til bedømming.

Bedømmingsinformasjon

Produktene klargjøres på et kjøkken og produktene varmes og skjæres med det utstyr som finnes der. Tilberedning skjer på kjøkken gjennom koking, damping, steking i panne. I klasseinndelingen er det beskrevet hvordan tilberedning vil være for noen produkttyper og hvor lang tilberedningstid som tillates.

I NM stiller hver gang rundt 20 dommere og 5 kokker. Disse er bransjens fremste fagfolk, ofte med bakgrunn som pølsemakere eller næringsmiddel-teknologer, eller annen tungtveiende erfaring fra vår bransje.

Poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine. Målet er at NM over tid bidrar til å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter.

Kåringsarrangement og bransjefest

Vi samler bransjen til resultatslipp og fagseminar på dagtid. På kveldstid blir det underholdning, festmiddag og offentliggjøring av Norgesmesterne. Normalt samler NM-kåringen 170 – 200 bransjefolk.




dommere

DOMMERE

Tom Christen Johannessen

Tom Christen Johannessen

hoveddommer

Nofima Mat

Bjørn Tore Teigen

Bjørn Tore Teigen

dommer

Alimenta AS

Mats Dahlstrøm

Mats Dahlstrøm

dommer

Animalia AS

Ågot Knutsen

Ågot Knutsen

dommer

Jacobs på Holtet


Jørn Skjønhaug

Jørn Skjønhaug

dommer

Campus Scandinavia AS

Kristoffer Eide

Kristoffer Eide

dommer

Aquatiq Chemistry AS

Lene Øverby

Lene Øverby

dommer

Nofima Mat

Ola Stuberg

Ola Stuberg

dommer

Arne B. Corneliussen AS


Pål Røstvang

Pål Røstvang

dommer

Alimenta AS

Petter Bjørgan

Petter Bjørgan

dommer

Stiftelsen Norsk Mat

Marit Evanger

Marit Evanger

dommer

Rørosmat

Tom Emil Høydahl

Tom Emil Høydahl

dommer

Arne B. Corneliussen AS


Magnus Tvedt-Øresland

Magnus Tvedt-Øresland

dommer

GNIST mat og opplevelser

Vidar Beck

Vidar Beck

dommer

Bokken AS

Per Berglund

Per Berglund

dommer

Campus Scandinavia AS

Cecilie Maske

Cecilie Maske

dommer

MatPrat


John Erling Bakke

John Erling Bakke

dommer

Aquatiq Chemistry AS

Atle Sand

Atle Sand

dommer

Notim AS

Rune Slaatten

Rune Slaatten

dommer

Norsk Kjøtthandel AS

Marit Røttingsnes Westlie

Marit Røttingsnes Westlie

dommer

Fru Timian AS


Tobias Osberg

Tobias Osberg

dommer

TINE Matfaglig senter

Anne Mette Johnsen

Anne Mette Johnsen

dommer

Stiftelsen Norsk Mat

Øyvind Solvang

Øyvind Solvang

dommer

Alimenta AS

Johnny Krosby

Johnny Krosby

dommer

Bokken AS





kokker

KOKKER

Rune Olsson

Rune Olsson

Kjøkkensjef

Spesialgrossisten Øst AS

Steve Westerby

Steve Westerby

Kokk

Nortura SA

Åge Iselvmo

Åge Iselvmo

Kokk

Grilstad AS

Erik Weum Elnan

Erik Weum Elnan

Kokk

Fatland Sandefjord AS


...
Ann Cathrin Ruud

Ann Cathrin Ruud

Kokk

Gunnar Ruud Catering AS

Sigurd Løvstad

Sigurd Løvstad

Kokk

Nortura SA

...








mediearkiv

Video og bilder fra
NM i Kjøttprodukter

Vi har spurt NM-dommerne om hva de ser etter i et kjøttprodukt, når de bedømmer i NM. Vi har også spurt kokkene om hvordan forskjellige produkter bør tilberedes.

Se mer i Mediearkivet
Dette er de beste spekepølsene! Hva er perfekt spekekjøtt? Hva er en god Wiener-, grill eller ostepølse?








partnere














kontakt

KONTAKT OSS

Har du spørsmål vedr. NM, presse eller annet samarbeid- ta kontakt med oss!

Du kan kontakte oss på 23 24 44 70 eller sende en e-post til sekretariatet