Tørrmodning av kjøtt stadig viktigere

Tørrmodning av kjøtt stadig viktigere Tørrmodning er mer aktuelt enn noen gang, enten det handler om kjøtt eller fisk. I så måte er Myhrvold-gruppen på offensiven. Jørn Nerlien fra Myhrvold-Gruppen… Les mer

Tørrmodning av kjøtt stadig viktigere

Tørrmodning er mer aktuelt enn noen gang, enten det handler om kjøtt eller fisk. I så måte er Myhrvold-gruppen på offensiven.

Jørn Nerlien fra Myhrvold-Gruppen og Dominik Koch fra tyske Dry Ager.

Via det tette samarbeidet med det danske firmaet Brent Brandt AS har det norske selskapet avtale om distribusjon av modningsskap i hele Skandinavia.

– Alt kan i praksis tørrmodnes og tørrmodning kan gjøre en vanlig råvare til en delikatesse. Det er en sterk trend på dette området internasjonalt, men Norge er et av de siste landene som «kaster seg på toget», forteller, sier daglig leder Toralf Wiik Østlie i Myhrvold-Gruppen.

I dag er Myhrvold-Gruppen heleid av nettopp danske Brent Brandt AS. Dermed inngår det tradisjonsrike norske familieselskapet i Skandinavias største storkjøkken-allianse.

– Vi snakker om to av Nordens ledende storkjøkkenleverandører og leverandører av utstyr til dagligvare og matindustrien. Felles nordisk vekst og utvikling, er motivet for sammenslåingen. Samlet får vi en omsetning på 1,1 milliarder kroner, forteller Toralf Wiik Østlie.

I satsingen på tørrmodning, er det ikke bare det dansk-norske samarbeidet som er viktig. Samarbeidet med det tyske selskapet Dry Ager er svært sentralt. Dette tyske selskapet er pionerer på tørrmodning og aller lengst framme når det gjelder å rendyrke tørrmodningsteknikken. På UMAMI-messen var representanter for tyske Dray Ager tilstede på den store standen til Myhrvold/Brandt-Gruppen.

Siste saker