Toten Kjøtt utvider nok en gang

Toten Kjøtt utvider nok en gang BØVERBRU: Toten Kjøtt utvider enda en gang. – Med den omsetningen vi har, blir det for trangt, sier hovedeier Rolf Selmer-Hansen. Av Georg Mathise… Les mer

Toten Kjøtt utvider nok en gang

BØVERBRU: Toten Kjøtt utvider enda en gang. – Med den omsetningen vi har, blir det for trangt, sier hovedeier Rolf Selmer-Hansen.

Av Georg Mathise

Stadig flere vil ha produktene til Toten Kjøtt. Dermed må det enda en utvidelse til.

– Toten Kjøtt må utvide for andre gang på to år, skrev Kjøttbransjen i 2016. Det holdt altså ikke mange årene den gangen, heller.

Trangt til jul

– Særlig nå utover høsten og mot jul blir det litt for trangt. Vi bygger på 375 kvadratmeter. Såpass bør vi absolutt ha med den omsetningen vi har, sier Rolf Selmer-Hansen.

71-åringen har overlatt den daglige ledelsen til Jimmy Høiberget, men han arbeider hele dagen så lenge han synes det er morsomt. Han eier Toten Kjøtt sammen med sønnen Rune.

Nå er lokalene rundt 1100 kvadratmeter store. I dem har Toten Kjøtt produsert for en omsetning på drøye 70 millioner kroner de siste årene, etter at omsetningen ble mer enn doblet og resultatet tredoblet fra 2012 til 2016. I år blir det økning igjen.

Godt 2020

– Det er fint å være inne hos kjedene, sier Rolf Selmer-Hansen. Toten Kjøtt leverer til alle kjedene lokalt, og har samtidig lite salg til storhusholdning. Dermed blir 2020 et godt år.

Påbygget skal bli produksjonslokale og kjølerom, i tillegg til at vaskerommet blir litt større. Produksjonslinjen var allerede ny.

– Vi gjør ferdig nå slik at vi kommer under tak i god tid før jul og kan bruke det som lager hvis det trengs. Så blir det tid til å flytte etter jul, fastslår Selmer-Hansen. Med farse og medisterkaker som de største produktene, er det naturlig nok travle tider frem til den siste julemiddagen er kjørt ut til butikkene.

Klar for mer

Det blir neppe siste utvidelse for Toten Kjøtt denne gangen, heller. Nå bygges det ut på vestsiden av dagens anlegg. Men samtidig gjør bedriften klart for å bygge ut østover. Der må veien opp til boligfeltet like ved, flyttes, samtidig som det er litt arbeid å gjøre med grunn, vann og kloakk. Reguleringsplanen er klar.

Det blir også bedre plass til parkering. Bedriften kjører produktene i sine egne biler ut til kundene, og dem har det vært dårlig plass til.

– Vi har gjort det klart for å bygge utover den andre veien, også. Vi hadde åtte mål tomt – nå har vi 16. Vi får ikke utnyttet alt, men vi har gode muligheter til å utvide videre, sier Rolf Selmer-Hansen.

Bilene trenger bedre plass til å parkere.

Siste saker