Trekker tilbake råvarer etter salmonellautbrudd

Prima Jæren trekker tilbake produkter med importert storfekjøtt fra Tyskland etter salmonellautbrudd. Varepartiene er solgt til et begrenset antall kunder. I tett samarbeid med Mattilsynet og kundene har de nå… Les mer

Prima Jæren trekker tilbake produkter med importert storfekjøtt fra Tyskland etter salmonellautbrudd. Varepartiene er solgt til et begrenset antall kunder.

I tett samarbeid med Mattilsynet og kundene har de nå kalt tilbake aktuelle vareparti slik at det ikke skal oppstå nye smittetilfeller, skriver Prima Jæren i en pressemelding på sine nettsider.

Smittekilden til salmonellautbrudd funnet (11.03.2021 - mattilsynet.no)

18. januar ble det produsert et parti med importert storfe fra Tyskland. Det er fra dette partiet påvist positiv Salmonella Enteritidis ved en kjøttskrapprøve. Alle slakteskrottene i det berørte partiet ble rutinemessig testet for Salmonella før import, og resultatene fra disse prøvene var negative.

Kjøttskrapprøven med funn av Salmonella enteritidis er innsendt til et akkreditert laboratoriet for rutinetest for Salmonella. Resultatet fra denne typen prøver tar lengre tid å analysere, og det er ikke krav om tilbaketrekking av varer da det kan være flere årsaker til at man får en positiv prøve.

– Ved å trekke råvarer fra det aktuelle vareparti tilbake tar vi vårt ansvar på alvor. Det at vi kan være kilden til at flere personer har blitt syke tar vi tungt innover oss, sier styreleder Anbjørn Øglend i pressemeldingen.

First Price biffer trekkes tilbake (18.03.2021 - matportalen.no)

Coop trekker tilbake X-tra Ytrefilet av storfe 150g (18.03.2021 - coop.no)

“Skikkelig digg bacon” fra Nortura trekkes fra markedet (18.03.2021 - matportalen.no)

NorgesGruppen utvider tilbakekalling av storfeprodukter (17.03.2021 - norgesgruppen.no)

NorgesGruppen kaller tilbake kjøttdeig, karbonadedeig og burgere (12.03.2021 - norgesgruppen.no)

Prima Jæren begynte handel med det aktuelle slakteriet for 8 år siden og har strenge kontrollrutiner i Tyskland for å avdekke eventuelle positive prøver der nede. Alle rutiner er fulgt, men likevel kan altså dette skje.

– Ved siden av å gå gjennom alle våre rutiner og forsikre oss om at vi har alt på stell fremover, så er vårt viktigste tiltak å gjøre storfeproduksjon mer attraktivt i Norge. Men per i dag er det ikke nok tilgjengelig norsk råvare, så import er nødvendig.

Prima Jæren beklager det inntrufne overfor berørte kunder og forbrukere.

Siste saker