Tyveri av kjøtt øker dramatisk i Sverige

Tyveri av kjøtt øker dramatisk i Sverige Tyveri av kjøtt har lenge vært en normal hendelse i svenske butikker, men nå slår bransjeorganisasjonen Svensk handel alarm om en ny utvikling…. Les mer

Tyveri av kjøtt øker dramatisk i Sverige

Tyveri av kjøtt har lenge vært en normal hendelse i svenske butikker, men nå slår bransjeorganisasjonen Svensk handel alarm om en ny utvikling.

Som en av de dyreste varekategoriene i dagligvarebutikkene, har kjøtt lenge vært et yndet mål for tyveri.

Den siste tiden har det likevel vært en utvikling i metode og omfang av kjøtt-tyveri i svenske butikker som har løftet økonomiske tap opp til et nytt nivå.

– Kjøttyveri har alltid vært et problem i dagligvarehandelen, men det som vi og forhandlerne nå reagerer på er at det er mer organisert, sier Nina Jelver, sikkerhetssjef i bransjeorganisasjonen Svensk handel, til Aftonbladet.

Ifølge Jelver er det nå ikke uvanlig at dagligvarehandler blir utsatt for det som virker å være bestillingskriminalitet, der kriminelle stjeler store mengder kjøtt på oppdrag.

– Vi reagerer på at det i anmeldelsene ofte beskrives hvordan flere personer kunne komme inn i butikkene der de fyller vesker med kjøtt og så gå rett ut igjen. Framgangsmåten vitner om at dette er rene bestillingsjobber. Det er tydelig, sier sikkerhetssjefen.

Hun tror videre at aktørene som bestiller disse tyverioppdragene ofte er lokale forretninger som bruker tyvgodset i kommersiell virksomhet, og mener tidligere razziaer mot er et bevis på dette.

– Her må man trappe opp og ha tettere matkontroller og inspeksjoner. Politiet har tidligere gjennomført razziaer som har vært veldig suksessfulle, der de fant uhorvelig mye kjøtt uten avsender

Også i Norge melder enkelte dagligvarer at de har opplevd en økning i tyverier.

Siste saker