Ulveforkjempere vil boikotte sau og lam

Ulveforkjempere vil boikotte sau og lam En MDG-politiker i Enebakk vil boikotte kjøtt fra sau og lam og en Facebook-aksjon med samme formål har nå over 700 medlemmer. Sauebønder i… Les mer

Ulveforkjempere vil boikotte sau og lam

En MDG-politiker i Enebakk vil boikotte kjøtt fra sau og lam og en Facebook-aksjon med samme formål har nå over 700 medlemmer.

Sauebønder i Norge får med andre ord enda en utfordring i fanget. Rovdyrvenner på Østlandet har startet en aksjon for å boikotte sauekjøtt.

– Jeg boikotter sauekjøtt, og kjenner flere som gjør det samme, sier Geir Lorentsen (MDG) til NRK.

Geir Lorentsen

Han er styremedlem i Miljøpartiet De Grønne i Enebakk, men avviser at partiet hans står bak boikotten.

En facebook-gruppe som heter «Boikott konfliktkjøtt» har over 700 medlemmer, men Lorentsen sier han ikke tilhører den. Han sier han likevel kjenner til flere som deler hans syn.

– Jeg kjenner få MDG-politikere som holder på med dette. Det er rovdyrvenner og naturinteresserte folk, sier han.

Målet for aksjonen er ifølge Lorentsen å legge press på bønder og bondeorganisasjoner for å akseptere levedyktige bestander av rovdyr i Norge.

Aksjonen kommer i kjølvannet av vedtaket før sommeren om å skyte 12 ulver utenfor ulvesonen, samt tre ulvefamilier innenfor sonen i Akershus, Hedmark og Østfold.

Mange har klaget på vedtaket. Bondeorganisasjoner vil felle flere, naturorganisasjonene mener 27 dyr er altfor mange. Klagesaken skal behandles i møte 22. august.

Øyvind Solum

Lederen for Rovviltnemnda i Akershus, Oslo og Østfold, Øyvind Solum er selv MDG-politiker og har forståelse for aksjonen.

– Jeg tror bøndene taper mer på dårlig publisitet, enn på at ulven tar sau.

Om sauekjøtt fremsto som det foretrukne bærekraftige kjøttet kunne nok salget gå sterkt opp, hevder Solum.

Om kort tid begynner sankingen av sau i Norge og mange bønder er spent på slaktevekta til lammene etter en tørr sommer. Men frykten er likevel større for at rovdyr har forsynt seg mer enn normalt av dyrene som er sluppet til fjells.

Siste saker