Valgte kjøtt framfor hår

Valgte kjøtt framfor hår For Gro Strøm-Larsen var ikke frisøryrket nok i det lange løp. Hun ble med på lasset da familiebedriften etablerte virksomhet i Kjøttbyen på Furuset og det… Les mer

Valgte kjøtt framfor hår

For Gro Strøm-Larsen var ikke frisøryrket nok i det lange løp. Hun ble med på lasset da familiebedriften etablerte virksomhet i Kjøttbyen på Furuset og det har hun i ettertid ikke angret på.

1 Hvorfor valgte du jobb i kjøttbransjen?

– Jeg jobbet tidligere som frisør (23 år) og drev egen virksomhet de siste ti årene. Så fikk jeg behov for nye utfordringer. Jeg solgte salongen og startet på skolen igjen. Planen var å satse på noe innenfor administrasjon, men da den nye produksjonen til Strøm- Larsen ble startet opp på Furuseth – samme året som jeg skulle ta fatt på noe nytt – så ble det slik at jeg skulle hjelpe til. Og her har jeg vært i snart seks år nå.

2 Hva er din oppgave i bedriften?

– Mine oppgaver er mange. Jeg tar imot ordrer, jobber med HACCP, lager etiketter, bestiller rekvisita, legger varer inn i Tradesolution, Matinfo, arrangerer messer, sitter mye med rapporteringer/Visma Global, legger inn nye resepter i Prosim og legger ut info på nettsiden vår. I tillegg steker jeg vafler…

3 Hvordan ser du på trenden med lavere kjøttforbruk og mer motstand mot kjøtt i opinionen?

– Når det kommer til motstanden mot kjøtt så har det vært utfordrende, men som all annen endring i samfunnet så venner man seg til de nye tankene og ideene. Vi må være med og kunne tilby det kunden ønsker. Det er de som til syvende og sist bestemmer.

4 Hvor lenge har du vært i kjøttbransjen?

– Jeg har vært i denne bransjen i seks år nå.

5 Hvor hadde du jobbet om du ikke var i kjøttbransjen?

– Om jeg ikke hadde jobbet her, er det ikke godt å si hvor jeg hadde jobbet. Tiden og erfaringene gjør at man får flere og flere arbeidsoppgaver, det gjør jo det hele mer spennende. Drømmen har alltid vært å drive en helt spesiell interiørbutikk, man blir jo aldri for voksen til å være litt i drømmeland…

6 Er du i denne bransjen om ti år tror du?

– Om jeg er her om ti år er vanskelig å si. Alt det jeg driver med i forhold til HACCP og produktkvalitet, er selvlært og jeg føler nok at jeg kommer litt til kort i noen sammenhenger. Læringskurven har vært bratt, men med mye tilgang på hjelp, både fra kjøttbransjen og andre i vår bransje, så finner man alltid ut av ting. Jeg er nok et petimeter, og ønsker at alt skal være på stell hele tiden.

7 Hva spiser du helst når kjøtt står på menyen?

– Jeg er veldig glad i kjøtt, men på toppen av listen er nok pinnekjøtt om vinteren og marinert svinenakke på grillen om sommeren.

8 Hva er det viktigste som har skjedd i din bedrift i de siste 12 månedene?

– Der må jeg nok trekke fram vår evne til å tenke nytt, i tider hvor vegetarprodukter eller «Green for meat», blir mer aktuelt. Her synes jeg vi har vært flinke til å følge med. De unge hos oss, føler jeg er dyktige til å lytte og fange opp nye trender – samtidig som de også betoner viktigheten av kjøtt i kostholdet.

Siste saker