Vegetar-bacon nå i svenske butikkhyller

Som en del av Danish Crowns ambisiøse klimamål, har den danske kjøttgigantens Sverige-avdeling lansert noe som trolig vil få mange til å sperre opp øynene – bøkerøkt vegetarisk bacon. Og… Les mer

Som en del av Danish Crowns ambisiøse klimamål, har den danske kjøttgigantens Sverige-avdeling lansert noe som trolig vil få mange til å sperre opp øynene - bøkerøkt vegetarisk bacon. Og det finnes allerede i norske butikker.

Tulip Veggie Bacon 80 g er produsert av erter og potet, men skal vitsnok smake som vanlig bacon.

Nøkkelfolkene i det dansk/svenske selskapet bekrefter at utviklingen av produktet har tatt lang tid og vært en krevende prosess. Tulips vegetariske bacon ble først lansert i kjedene ICA, Coop og Bergendahls over hela Sverige og er priset til rundt 17 kroner pr. kilo.

For Danish Crown innebærer lanseringen ikke bare at produktporteføljen blir bredere, men også at det danske selskapet tar et steg nærmere sine ambisiøse klimamål. Innen 2030 skal nemlig Danish Crown Foods Swedens klimatrykk halveres og i 2050 skal selskapet være helt klimanøytralt.

- I framtiden skal vi ikke bare være en av Europas største kjøttprodusenter, men også framstå som den mest klimavennlige. I løpet av det siste året har vi gransket hele kjeden fra bås til bord i dette arbeidet. For oss er det viktig at vi ikke når våre mål gjennom å klimakompensere, men heller å redusere vår negative klimapåvirkning reelt, sier Fredrik Andersson, adm. direktør i Danish Crown Foods Sweden.

Siste saker