Wester i tenkeboksen etter Fatland-oppsigelse

– Jeg slutter i Fatland ved årsskiftet, men jeg kommer fortsatt til å jobbe på privat side i kjøttbransjen. Alle brikkene er ikke på plass ennå, men du er den… Les mer

- Jeg slutter i Fatland ved årsskiftet, men jeg kommer fortsatt til å jobbe på privat side i kjøttbransjen. Alle brikkene er ikke på plass ennå, men du er den første som får beskjed når så har skjedd.

Det er Terje Westers klare melding etter at han før helgen sa opp sin stilling Fatland etter til sammen 35 år i konsernet - 13 av disse årene som konsernsjef.

Han er tydelig på at det verken er arbeidspress eller interne stridigheter som er årsaken til oppsigelsen.

- Det er en tid for alt og nå var tiden moden for et jobb-bytte. Vemodig er det selvsagt å slutte i et selskap som Fatland som har opplevd kontinuerlig framgang de siste 15-20 årene. Jeg må vel være så ubeskjeden at jeg tar noe av æren for dette, men det har først og fremst vært en fantastisk laginnsats fra svært mange, forklarer Wester.

Skuddsikker og målrettet Fatland-leder på plass (kjottbransjen.no 16.09.2021)

Base på Jæren

Han bekrefter overfor Kjøttbransjen at han fortsatt skal ha base på Jæren. Eksakt hvorfor han slutter ønsker han ikke å si noe om nå. Siden 1 juni har han konsentrert seg om oppgaven som daglig leder i Fatland Jæren, i tillegg til prosjektjobbing med blant anna nytt slakteri på Otta i Gudbrandsdalen.

- Nøkkelperson

Styreleder i Fatland-konsernet, Svein Fatland, sier oppsigelsen fra Wester kom som lyn fra klar himmel

Dette var overraskende, ja. Terje Wester har vært en nøkkelperson i vår organisasjon helt siden han kom inn som daglig leder ved Fatland Bergen i 1987. Siden den tid har konsernet hatt en eventyrlig utvikling, og denne utviklingen har han vært en viktig drivkraft til. Dette er et stort tap for oss, både i forhold til kunder, men ikke minst i forhold til vårt produsentmiljø. Her har Terje Wester hele veien hatt en nøkkelrolle, sier Svein Fatland.

Fatland og Jæder satser 60 millioner på nytt Otta-slakteri (kjottbransjen.no 12.02.2021)

Romslig og raus person

- Skyldes oppsigelsen uenighet om veivalg? Å lede en familiebedrifter som Fatland er jo ikke akkurat det enkleste?

- Det siste er jeg klar over, men jeg kan med hånda på hjertet fastslå at jeg ikke har observert uenighet knyttet til veien videre for Fatland. Vår styrke de siste årene har vært evnen til å trekke i samme retning og unngå interne stridigheter. Terje Wester har vært en romslig person, samtidig som han har vært fast i sin måte å styre selskapet på. Så nei: dette bunner ikke i intern uenighet om strategien videre for Fatland-konsernet, fastslår Svein Fatland.

Produksjonsrekord ved Fatland Jæren (kjottbransjen.no 21.12.2020)

Fatland Bergen

Selv hadde Terje Wester regnet med at han skulle bli i Fatland fram til pensjonsalder.

- Nå ble det ikke slik, men jeg har mange gode år igjen i arbeidslivet og jeg er klar for mer. Arbeidslysten er det ingenting å si på, understreker Wester som altså startet sin karriere i Bergen.

Da Fatland kjøpte slakteriet av Rieber-konsernet i 1986, ble han ansatt som daglig leder 2. januar 1987. Året etter overtok han tilsvarende stilling ved Fatland-slakteriet på Bryne og fra årsskiftet 1990, var han på plass i stillingen som leder for Fatland Jæren.

– Jeg er utrolig takknemlig for alle gode kollegaer og alt jeg har fått være med på i løpet av disse årene. Den delen er vemodig, men det er hyggelig å sjå tilbake på alt som har skjedd, avslutter han.

Siste saker