Kjøtt- og fjørfebransjens Hederspris har som formål å gi velfortjent honnør til et medlem. Alle medlemsbedriftene i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund er aktuelle for prisen. Juryen tar imot forslag på kandidater fra medlemsbedrifter, kunder, handelen og enkeltpersoner. Juryen kan også fremme egne kandidater.
Tidligere vinnere av prisen er:
2021 | Annis Ringebu AS |
2019 | JÆDER Ådne Espeland AS |
2017 | H. Mydland AS |
2015 | A. Idsøe AS |
2005 | Matbørsen AS |
2004 | Jens Eide Kjøttforretning AS |
2003 | Leiv Vidar AS |
2002 | Johs.Jacobsen Kjøtt |
2001 | Inderøy Slakteri/ Midt-Norge Slakteri |
2000 | Arne Børresen AS |
1999 | Fatland-Skjeggerød AS |
1998 | Jens Eide AS |
1997 | Ådne Espeland AS |
1996 | Mørekjøtt AS |
1995 | Fatland-Gruppen |
1994 | Alf Strøm-Larsen AS |
1993 | John Munkhaugen AS |
1992 | Grilstad Fabrikker AS |
1991 | Leiv Vidar AS |
Jury
Juryen skal bestå av redaktør for bladet Kjøttbransjen, samt to til tre personer fra eksterne miljøer som er relevante for kjøttbransjen. Juryen oppnevnes av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbunds styre for 2 år om gangen. KLF er sekretariat for juryen.
Kriteriene som vektlegges:
- Tilfredse kunder. Med ”kunde” menes i denne sammenheng neste kjøper av produktet
- Produktutvikling
- Evnen til å fornye seg i markedet
- Sunn økonomi
- Vilje til å påta seg ansvar for utvikling av bransjen, eksempelvis gjennom aktiv lærling– og opplæringspolitikk eller annen innsats for bransjens beste.
- Evnen til å foreta strategiske beslutninger for sin egen markedsposisjon som er tydelig for kunder og andre aktører.
Prisutdeling
Overrekkelsen av prisen skjer i tilknytting til KLFs landsmøte eller annet arrangement styret beslutter.