En av KLFs oppgaver er å bidra til at hele bransjen får økt sin kompetanse på viktige områder for medlemsbedriftene. Vi bruker derfor betydelige midler på prosjekter knyttet til mattrygghet, kosthold og helse. KLFs deltakelse vil sikre at alle medlemmer får rask tilgang til resultatene.
Aviærpatogene E. coli slaktekylling (2018-2022)
Prosjektet ledes av Veterinærinstituttet.
Gjennom prøvetaking og undersøkelser i slaktekyllingflokker skal prosjektet undersøke hvilke faktorer som gjør at noen besetninger får utbrudd av e.coli med høy dødelighet.
Avsluttede FoU-prosjekter
EG! Kvalitetsavvik i skinke (2019-2022)
Prosjektet ønsker å finne årsakene og strategier for å redusere og helst på sikt fjerne problemene med kvalitets-problemer på skinkeråstoff som har dukket opp det siste året.
VegMeat CRC (2018-2021)
Prosjektet ser på «norske landbruks-produkter til forebygging av tarmkreft og ledes av Nofima. Flere bedrifter fra kjøttbransjen deltar i prosjektet som blant annet skal se på kreftrisiko ved spise pølser og om risikoen eventuelt kan reduseres ved å blande inn grønnsaker.
Grisefine lunger (2017-2019)
Prosjektet skal forske på mekanismene bak luftveislidelser hos gris i Norge. Deretter skal prosjektet se på hvordan luftveissykdom kan forebygges, behandles og kontrolleres for bedre helse og velferd.
Mobilslakt – fjørfe (2017-2019)
Prosjektet skal føre til en konseptskisse for et lønnsomt og fleksibelt mobilt slakteri for fjørfe, best practice for plukking og bedøving av fjørfe ved et mobilt slakteri og bærekraftige løsninger for ressursbruk og restråstoff.
ListWare (2016- 2019)
Prosjektet skal hjelpe kjøttbedrifter med vurderingen av hvor Listeria monocytogenes vokser i spiseklar mat, ved hjelp av et nytt dataverktøy og en felles database.
Kyllingscore – velferd (2014-2019)
Prosjektet skal utvikle og validere flere dyrevelferdsindikatorer som kan brukes i den løpende overvåkningen av dyrevelferd for slaktekylling i Norge. Prosjektet ser også på hvordan dyrene kan stimuleres til økt aktivitet gjennom miljøberikelse.
Sist oppdatert 12.10.2022