Svinerasen Hampshire

– utfordrer på smak og produsentøkonomi

ScanPig ble etablert i 2005 for å sikre produsenter som leverer til private slakterier tilgang til såkalt “tredje rase”. I 2017 ble Norsk Duroc etablert og private slakterier sikret seg gjennom eierskap tilgang på duroc.

På tross av at bonden siden 2017 har kunne velge fritt mellom Hampshire og Duroc, har salget av Hampshiresemin vært stabilt, og ligger på rundt 15 prosent av salget fra Norsvin. KLF eier 70 prosent av ScanPig, resten eies av tre private slakterier.

Om du er en faglig oppdatert og systematisk bonde som er opptatt av at dyra har det bra samtidig som de skal sikre deg best mulig avkastning, har vi stor tro på at du vil lykkes med Hampshirekryssningen. Slakterienes rådgivere vil bistå med gode råd, erfaring og kloke løsninger. Sammen kan dere kanskje finne løsninger som gjør det interessant å vurdere Hampshire ved neste innsett.

Kjøp av semin: ScanPig AS har avtale med Norsvin om tapping og distribusjon av Hampshiresemin. Gå til bestilling hos Norsvin

Kjøp av bruksråner/konsulentråner: Kjøp av Hampshireråner gjøres ved henvendelse til Bergan Gård, ved Kjell Bjørneng, på telefon 971 25 213

Salgsvilkår ved salg av Hampshireråner (sist oppdatert 2022)

Forum for Hampshireprodusenter


ScanPig inviterer til et eget forum for Hampshire-produsenter. Har du Hampshire i ditt grisehus, eller er du kanskje bare nysgjerrig på rasen? Ønsker du å delta og kanskje bidra med egne erfaringer? 

Les mer

Avlsbesetingen på Årnes


Hampshiregrisene på Bergan gård holder til i et nytt lyst og luftig bygg på rundt 2000 kvadratmeter med boltreplass til mellom 160 og 170 kull.

Les mer

En unik gris med internasjonal avl


Hampshiregris regnes i dag som en amerikansk rase. Opprinnelig kom den fra Storbritannia og ble eksportert til USA fra Hampshiredistriktet i Storbritannia så tidlig som 1825-1835.

Les mer

Hampshire – saftig med unik smak


Hampshire-grisen er bærer av et spesielt gen, RN som gir kjøttet spesiell spisekvalitet.

Les mer

Saker om Hampshire i Bladet Kjøttbransjen