Svar 18. mars 2020: Det anbefales at arbeidsklær skal vaskes på minst 60° C, og aller helst på kokevask.
Mattrygghet/ matproduksjon/ adgangskontroll Arkiver | Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund
Jeg har fått beskjed fra ekstern kunde om at de kommer på revisjon i neste uke. Jeg har ikke noe ønske om at eksterne skal inn i bedriften nå, men hva gjør jeg?
Svar 17. mars 2020: De fleste eksterne virksomheter har i likhet med kjøttbransjen innført reiserestriksjoner, men det kan fortsatt være enkelte virksomheter som ikke har slike restriksjoner. KLF anbefaler på det sterkeste at det ikke tillates besøk verken i kontorlokaler eller produksjon. Norske myndigheter har oppfordret til å begrense reiseaktiviteten, nettopp for å begrense smitten. KLFs oppfordring fremover er altså å ikke slippe inn andre folk enn dem som allerede er ansatt i bedriften. Vi legger ved et brev sendt fra KLF til kvalitetslederne 16. mars, nettopp om dette tema.
Hvem skal få komme inn i bedriften? Hvordan sikre at syke ikke kommer inn?
Svar 14. mars 2020: De fleste bedrifter har nå innført strengere besøks/ adgangskontroll i bedriften, og tillater kun besøk hvis det er kritisk for produksjonen. Avtal på forhånd med eksterne, og er du i tvil, så tillat ikke besøk. Oppdater gjerne registreringsskjema for besøkende med om de vært i utlandet før 27.2.20, og om vedkommende har hatt 14 dager hjemmekarantene.
Dreper vaskemidlene våre koronaviruset?
Svar 14. mars 2020: FHI har sagt følgende om hva som inaktiverer koronaviruset: 61-71% Etanol, 0.5% hydrogenperoksid, 0.1% hypokloritt, Temperatur >40°C reduserer overlevelse av koronavirus.
Kan man bli smittet gjennom å spise kjøttprodukter eller annen mat?
Svar 12. mars 2020: Mattilsynet presiserer at de ikke anser at coronavirus utgjør en mattrygghetsrisiko. Også Fødevarestyrelsen sier det samme, og de har en nettside med mange spørsmål og svar.
Les mer her: https://www.foedevarestyrelsen.dk