Nye kostråd – til besvær og refleksjon
De nye kostrådene ble lansert i sin endelige form under Arendalsuka. Mens debatten fortsatt går høyt om hvor god prosessen fram mot rådene var, gjør vi refleksjoner rundt hva rådene…
De nye kostrådene ble lansert i sin endelige form under Arendalsuka. Mens debatten fortsatt går høyt om hvor god prosessen fram mot rådene var, gjør vi refleksjoner rundt hva rådene…
Helsedirektoratet er i gang med å revidere de norske kostrådene. Som del av arbeidet inviterte de 18. januar en rekke interessenter og aktører til å komme med råd og innspill…
20. juni ble de nye kostholdsrådene (NNR) publisert. Nå er det opp til Helsedirektoratet om hvordan disse rådene blir her i Norge. Av Per A. Sleipnes Som kjent er bærekraft…
Leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming, reagerer sterkt på prosessen i Nordisk Ministerråd i forbindelse med utarbeidelse av nye kostholdsråd. Han mener kostholdsrådene ikke tar opp i seg eller er…
Av Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF Med en brutal krig på europeisk jord i Ukraina, bekymringer rundt kontinentets framtidige energitilgang og raskt voksende internasjonale priser på matvarer, blir norsk…
NIBIO-forskeren Audun Korsæth skulle, sammen med en kollega, være med å lage vitenskapelige artikler om bærekraft, som igjen skulle gi grunnlaget for de nye kostrådene. Men begge valgte til slutt…
Av Per A. Sleipnes (leder) De nye kostholdsrådene har fått en hel del oppmerksomhet i mediene de siste uker og måneder. Her i produsentbladet bruker vi i denne utgaven tre sider…