Vi brukte tilbakemeldingene fra dommerne i forbindelse med NM for to år siden i forbedringsarbeidet vårt. Det fikk vi glede av under årets NM. Flere medaljer og mer heder. Deltagelse i NM i kjøttprodukter er den beste måten å utvikle produkter på, fastslå produksjonsleder Stig Muri i Nordfjord Kjøtt.
Han tok med seg fire gull, en sølv og to bronsemedaljer til Stryn – i tillegg til NM-pokalen. 12 produkter hadde bedriften sendt inn til bedømming.
– Noe du ønsker å endre med tanke på neste års NM og NM i juleprodukter om to år?
Det må være klasseinndelingen, ellers synes jeg opplegget er veldig bra. Jeg mener det bør være en klasse for de større kjøttindustribedriftene og en klasse for småskalavirksomheter. Da blir det mer rettferdig. Å lage produkter i store serier framfor små, gir noen utfordringer. Det bør det tas hensyn til, mener Muri.