Resultatslipp – NM i Kjøttprodukter 2024

Hvem lager Norges beste ostepølse eller grillmat? Og kan vi egentlig bestemme hvilket produkt fra den tradisjonsrike spekematen som er Norges beste? Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2024 er nå gjennomført. I…

Hvem lager Norges beste ostepølse eller grillmat? Og kan vi egentlig bestemme hvilket produkt fra den tradisjonsrike spekematen som er Norges beste?

Fra venstre: Fredrik Mydland (H. Mydland AS) , Landbruks- og matminister Geir Pollestad og Svein Høgden (Alf Strøm Larsen AS). Foto: John T. Pedersen

Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2024 er nå gjennomført. I tre dager smakte 24 erfarne dommere seg frem til Norges beste kjøttprodukter. Norgesmesterne publiseres tirsdag 14. mai klokken 22:00 på kjottprodukter.no, sammen med komplett oversikt over hvilke produkter som har oppnådd gull-, sølv- og bronsekvalitet.

Last ned komplett resultatliste fra NM 2024.

Rundt 80 bedrifter hadde produkter inne til bedømming i årets konkurranse. Vi er også veldig fornøyd med at vi har fått til et løft når det kommer til videregående skoler i årets skolekonkurranse, der hele åtte skoler konkurrerte.

661 produkter ble bedømt, rundt 255 av disse var pølser. Dommerne vurdere i tillegg hele 180 typer grillmat, 115 spekepølser, 70 forskjellige typer spekekjøtt og over 40 bacon. Produktene kom fra både store og små produsenter fra hele landet.

- NM løfter frem håndverk, mangfold og kvalitet. I tillegg til at bransjen får mye positiv omtale. Og ikke minst, forbrukerne skoleres i mangfold og kvalitet. En spekeskinke kan lages med uendelig av variabler, spesialpølser med chili, ost, ramsløk, bacon, all verdens krydder, samt geit, vilt, fjørfe, svin, lam og storfe, sa Terje Wester, styreleder i KLF, da han ønsket velkommen til NM-kåring.

- For kjøttbransjen er NM det viktigste arrangementet for smakstesting. Også handelen har fått øynene opp for kåringen. En nysgjerrig forbruker som er bevist denne bredden, og som leter og finner sine favoritter har en stor verdi for oss som bransje, sier han.

Om bedømmingen
Bedømming gikk for seg på Etterstad videregående skole 17. til 19. april. Juryen besto av svært erfarne fagfolk fra kjøttbransjen. Se hvem som er dommere og les mer årets konkurranse her.


Norgesmesterne publiseres tirsdag 14. mai klokken 22:00 på kjottprodukter.no, sammen med komplett oversikt over hvilke produkter som har oppnådd gull-, sølv- og bronsekvalitet.


Fakta om NM i Kjøttprodukter
I 1983 inviterte kjøttbransjen for første gang til fagkonkurranse. Bransjen har omfavnet muligheten til å vise stolthet, kvalitet og bredde. Leverandører og øvrig fagmiljø bidrar sterkt i gjennomføringen og sikrer troverdighet og høyt nivå. I 1994 ble det for første gang kåret en Norgesmester.

For bedriftene er NM en effektiv arena for testing av egne produkter. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra fagdommerne gir en viktig pekepinn på hvordan produktene kan perfeksjoneres. Titler og edelt metall i NM er viktig for de ansatte som hver dag jobber med å få frem de beste produktene. Forbrukerne, innkjøpere og media legger merke til hvilke produkter og bedrifter som gjør det bra. NM i kjøttprodukter er åpen for alle bedrifter som produserer kjøttprodukter i Norge, og arrangeres av KLF.

Bedrifter med produkter i årets konkurranse (81 stykk):
Alf Strøm-Larsen AS, Annis Ringebu AS, ARV, Arne Børresen AS, Aron-Mat AS, Ask Spekehus AS, A. Idsøe Stavanger AS, Bjerke Spekemat & Delikatesse AS, Blåbærgris AS, Brandbu Pølsemakeri AS, Br. Lundal AS, Brødrene Ringstad AS, Bønes Gårdsmat Drift AS, Dalpro AS, Den Stolte Hane AS, Edelgard AS, Fana Kjøtt AS, Fatland Sandefjord AS, Fatland Ølen AS, Fatland Jæren AS, Finsbråten AS, Gabbas AS, Grilstad AS, Grønnsletta Gård, Gunnar Ruud Catering AS, Gyllensten Gourmet AS, H A Hanssen AS, H Mydland AS, Hadeland Viltslakteri AS, Halsan Kjøtt AS, Heidal Landbruksprodukter, Heidrun AS, Helgeroa Spekevarer AS, Hommelstad Gård, Høvikveien Kjøtt Og Kolonial AS, Inderøy Slakteri AS, Ottestad Gård, Jens Eide AS, Reime Dexter, Jæder Ådne Espeland AS, Kandal Kjøt DA, Kuraas AS, Stavsmarken Gård, Leiv Vidar AS, Lille Elva Gård, Manstad Kjøtt AS, Matbørsen AS, Meny Oasen Bergen, Meråker Kjøtt AS, M Opstad AS, Nordfjord Kjøtt AS, Norfersk AS, Norsk Kylling AS, Nortura SA, Nyyyt AS, Ole Ringdal AS, Oppdal Spekemat AS, Orkla Foods Norge AS, Per's Kjøkken AS, Prima Brands AS, R Skretting AS, Rosenberg Spiseforretning AS, Røroskjøtt AS, Rørosrein AS, Garden Oppheim, Skakke Røykeri AS, Skjåkmat, Slakter Eftedal AS, Slakter Frivold AS, Smaken Av Landet AS, Solberg Pettersen AS, Stanges Gårdsprodukter AS, Strand Gård Ryfylke AS, Svindland AS, Sørlandskjøtt AS, Th A Abrahamsen AS, Toten Kjøtt AS, Ulsrudbakken Gård AS, Unil AS, Vilhelmshaugen gourmet kurv, Vossakjøt AS

Videregående skoler med produkter i årets konkurranse (8 skoler / 9 klasser):
Bryne VGS, Hadsel VGS, Brønnøysund VGS (Kort & Godt Ungdomsbedrift), Narvik VGS, Rosenvilde VGS, Strinda VGS, Tangen VGS, Åssiden VGS.

Årets samarbeidspartnere:

Siste saker


Optimized by Optimole