Mer ‘råvarefrihet’ i NM-bedømmingen
Bedrifter som deltar i NM med «feil» råvare i sluttprodukter, trenger ikke lenger frykte trekk fra dommerne. Forutsatt at produktene merkes nøye med typen råvare, er det nå fritt fram…. Les mer
Bedrifter som deltar i NM med «feil» råvare i sluttprodukter, trenger ikke lenger frykte trekk fra dommerne. Forutsatt at produktene merkes nøye med typen råvare, er det nå fritt fram…. Les mer
Deres ambisjon er å lage noe kundene vil huske for særegenheten og den gode smaken. Anne Ragnhild Thomlevold Rønning og Lars Rønning i nisjematbedriften Heidrun AS på Tynset har oppnådd… Les mer
I slutten av september var det bedømming i den svenske varianten av NM i Kjøttprodukter – Chark SM. Vår hoveddommer Tom Chr. Johannessen fra Nofima, og sjef for det norske… Les mer
– Krevende jobb for dommerne Dette er de 24 dommerne som bestemte hvilke bedrifter som fikk medaljer og NM-titler for sine produkter. Flere av dommerne vi har snakket med innrømmer… Les mer
Norturas spareribs imponerte og tok NM-tittel Norturas anlegg på Rudshøgda lager Norges beste spareribs! Det mener NM-dommerne som har saumfart store mengder grillprodukter i forbindelse med landets viktigste produktkonkurranse i… Les mer
24 dommere er i sving under NM i Kjøttprodukter 2022. 615 produkter skal bedømmes i år. 350 er grillprodukter, 180 av produktene er spekekjøtt og spekepølser. Resten av produktene er… Les mer
Han kaller familiebruket Bakken Øvre et «forvokst» småbruk, og for noen år siden overtok sønnen storfedelen av virksomheten. Sammen med kona driver Ole Martin Kildahl egg- og svinekjøttproduksjonen, og arbeidsdelingen… Les mer
Her finner du klasseinndelingen produktene plasseres inn i. Grill- og spekemat står sentralt denne våren, og det skal kåres opptil 7 Norgesmestre i tillegg til spesialpriser. Inndeling og beskrivelse Inntil… Les mer
Endelig NM-kåring med bransjefest og medaljedryss Da kjøttbransjens folk endelig igjen kunne samles til kåring av landets aller beste kjøttprodukter, skjedde det med stil, med humor og ikke minst med… Les mer
Smedstuen opplevde klikkboom på nettsiden Etter at Smedstuen fikk sin velfortjente NM-tittel for urøkt pinnekjøtt, opplevde daglig leder Lars Sandholtbråten en voldsom økt trafikk på bedriftens nettside. Hilde Karin Bjørgesæter,… Les mer
Knutsen og Furuseth ble æres-medlemmer nr. 2 og 3 i KLF De ble nærmest «lurt» til å stille opp på kåringsarrangementet i NM, under påskudd av en hedring i regi… Les mer
Vossakjøt sikret seg‘dagens dobbel’ I tillegg til å kapre status som NM-vinner for ett av sine produkter, ble Vossakjøt også tildelt Matmerks hederspris 2021. «Dagens dobbel» med andre ord. Willy… Les mer
Øl-anbefalinger til årets NM-vinnere Etter at årets beste juleprodukter er kåret har vi fått øl-tidsskriftet Probeer til å komme med øltips til de forskjellige produktene som ble NM-vinnere denne gang…. Les mer
Nye dommere sikrer NM-kontinuitet For to år siden var det blindtarmen som «slo seg vrang». I fjor ødela pandemien for deltagelse, men i år var John Erling Bakke fra firmaet… Les mer
Fana Kjøtt lager Norges beste delikatesseskinke Fana Kjøtt i Bergen lager Norges beste kokte skinke-produkt. Det har kresne og faglig kyndige NM-dommere nå fastslått. Ikke rart da at bedriften selv… Les mer
Produktene bedømmes av en høyt kvalifisert fagjury. Juryen er oppdelt i dommerbord som gir en felles tilbakemelding på produktet. Hver dommer gir individuelt poengscore som danner grunnlag for poengsummen produktet… Les mer
Annis Ringebu fikk KLFs hederspris 2021 En særdeles god ambassadør for en hel kjøttbransje og en bedrift i konstant utvikling. Det var noe av begrunnelsen for at Annis Ringebu ble… Les mer
Under bedømmingen på NM i Kjøttprodukter spurte vi kjøkkensjefen og en erfaren dommer om hva forbrukerne bør se etter når de handler pinnekjøtt i butikk, og hvordan de best vanner ut og damper pinnekjøttet.
Mens det i Norge finnes flere hundre forskjellige varianter av pinnekjøtt, har forbrukerne frem til nylig møtt ribbe enten som tynnribbe, midtribbe og familieribbe, krydret eller naturell. Men nå kommer premium-ribbene for fullt.
De neste dagene skal erfarne fagfolk på kjøtt smake seg gjennom varianter av julemat og pålegg fra hele Norge. Alt fra pinnekjøtt og medisterkaker til servelat og kokt skinke skal… Les mer