Aldri solgt mer kraftfôr til fjørfe
Salget av kraftfôr til fjørfe har hatt en formidabel økning de siste årene. Nå tar Felleskjøpet Agri nye grep for å sikre enda flere bære-kraftige løsninger. I 2021 satte Felleskjøpet… Les mer
Salget av kraftfôr til fjørfe har hatt en formidabel økning de siste årene. Nå tar Felleskjøpet Agri nye grep for å sikre enda flere bære-kraftige løsninger. I 2021 satte Felleskjøpet… Les mer
300 millioner kroner i året har forbudet mot å bruke kjøttbeinmel i kraftfôr kostet norske bønder, og det helt unødvendig, ifølge ny rapport. Av Per A. Sleipnes Animalia-rapporten Kjøttets Tilstand… Les mer
Soyafritt EU gir mindre svin- og fjørfekjøtt Svenske landbruksforskere har undersøkt hvordan produksjonen av kjøtt, melk og egg vil måtte endres hvis EU skal produsere så mye mat som mulig… Les mer
Sukker fra skogen blir mat til storfe Sukker fra norsk tømmer blir framover en viktig ingrediens i kraftfôret til kyr. Verdens første fabrikk som produserer tresukkeret blir bygd i Ryfylke…. Les mer
Hva spiser norske husdyr? Vi nordmenn er opptatt av å spise norsk mat. Men har du tenkt på hva vi gir til husdyrene våre? Hva spiser de egentlig, og hvor… Les mer
Sunnere griser med kortreist fôr Når landegrenser blir stengt og importmuligheter står i fare, hvordan sikrer vi mat på bordet og fôr i fjøset? Norsk forskning viser at kortreist fôr… Les mer
Normal drift, men økte priser på fôr bekymrer – Dagliglivet går i stor grad som før, men også vi som forsyner forbrukeren med mat er preget av situasjonen i disse… Les mer
Fôr(r)etningshemmeligheten bak Kobe-biffen Hyogo Hva spiser verdens dyreste storfe? Det er en fôr(r)etningshemmelighet, forteller Kobe-bonde Takeshi Yamada. Georg Mathisen Bare de beste av dyrene blir godkjent for Kobe-merket. Om vinteren… Les mer