Hun brenner for bondevelferd
– Det er utrolig givende å hjelpe bonden. Hver dag er det noe nytt. Jeg synes det er kjempekjekt og spennende. Av Per A. Sleipnes Den nye rådgiveren har lang…
– Det er utrolig givende å hjelpe bonden. Hver dag er det noe nytt. Jeg synes det er kjempekjekt og spennende. Av Per A. Sleipnes Den nye rådgiveren har lang…
I juni ble årets KLFs avlsbesetningsmøte avholdt på vakre Inderøy. Produsenter fra foredling- og formeringsbesetninger og KLF-slakterienes rådgivere samles her til faglig påfyll og hyggelig samvær. Møtet startet med faglig…
De har investert og modernisert for å gi grisene mer plass både inne og ute. Resultatet er at Marianne Lund og Jørgen Kjølsrød nå får både bedre dyrevelferd og bedre betalt. Trivsel…
Plutselige prisfall gjør det er svært krevende å drive med smågrisproduksjon i dag. Bonde Knut Aalton etterlyser derfor en annen modell for styring av markedet. I Bromma i Hallingdal driver…
Hun representerer fjerde generasjon på familiegården Anerød i Halden, Merete Mostad. Den ærgjerrige og systematiske Fatland-produsenten er svært opptatt både av dyrevelferd og økonomisk forsvarlig drift Med en besetning på…
Det skaper reaksjoner at Norsvin SA i en annonsekampanje «snakker ned» Hampshire-rasen på bekostning av Duroc-rasen. Annonsene er publisert i Norsvins eget blad, Svin. Av Per A. Sleipnes «Farrasen som…
Sak om hvorfor det importeres kjøtt til Norge når vi har nok norsk. Importkvotene brukes i stor grad for å dekke opp manko på norsk volum, men også for å få tak i ulike kvaliteter og varianter, eksempelvis koscher, halal og kalv.
Grisen bruker øret som en temperaturregulator, og forsøk viser at temperaturen i øret stiger litt under et døgn før grising starter. En temperatursensor som måler temperatur i øret hos purka…