Styreleder Ståle Gausen i KLF åpnet årets kåringsarrangement og det gjorde han for femte gang. Ifølge Gausen selv har ikke hans bedrift, Grilstad, gjort det spesielt bra de gangene han har hatt æren av å åpne NM. Det var så visst ikke tilfelle denne gangen. Grilstad hentet nemlig hjem flere medaljer og ble i tillegg kåret til norgesmester i burgerklassen med produktet «Batcher Burger».
– Ja, dette var i overkant av hva vi forventet. Men som styreleder i KLF er jeg enda mer opptatt av bransjen som helhet. NM er en glimrende måte for våre bedrifter å bygge og pleie yrkesstolthet. Når vi ser hvor mye positiv oppmerksomhet dette arrangementet får i alle landets medier, gjør det noe med alle som jobber i norske kjøttbedrifter. Og så må vi ikke glemme viktigheten av NM i forbindelse med produktoptimalisering. Det er grunn til å gratulere alle som deltok denne gangen, sa Ståle Gausen.
Han trakk ellers fram den gode spredningen i NM-titlene mellom små, mellomstore og store kjøttbedrifter.
– Dette viser at det jobbes målrettet på alle nivå vår bransje. I år er det 26. gang NM blir arrangert og skal vi tro våre ypperlige dommere, er det bedre nivå år for år. Det gleder en bransjemann som er født og oppvokst i denne bransjen, sa Ståle Gausen.