– Sammen med mine flotte kolleger og medarbeidere i konsernet skal vi fortsette den gode jobben som blir gjort hver eneste dag.
Av Per A. Sleipnes
Vidar Fatland (57) overtar stillingen som konsernsjef etter Anders Hunseid. Dermed velger landets største private kjøttselskap å ikke gå eksternt i valget av toppsjef.
57-åringen er fjerde generasjon i kjøttbedriften, og kjenner konsernet ut og inn. I tillegg til ulike lederroller i bedriften gjennom årene, er Vidar Fatland også eier og har flere styreverv i konsernet.
Han er født og oppvokst i Sandeid, men flyttet til Hommersåk i 1990 da Fatland kjøpte det som den gang het Jæren Offentlige slakteri.
– Mye bransjekunnskap
Styreleder Svein Fatland er svært tilfreds med ansettelsen av Vidar Fatland.
– Dette er en veldig fin løsning for selskapet. I Vidar får vi en person som vet det aller meste om selskapet. Han har dessuten mye bransjekunnskap om kjøttbransjen etter en lang jobbkarriere i Fatland-systemet. At hans kontaktnett inn mot denne bransjen er stort og omfattende, bidrar også positivt.
– Vurderte dere eksterne kandidater til jobben som konsernsjef i Fatland.
– Jeg vil si det sånn at vi tidlig landet på en intern løsning. Så har vi tatt oss god tid i prosessen og det tror jeg har vært fornuftig.
Utdannet pølsemaker
Vidar Fatland er i dag produksjonssjef ved Fatland Jæren. Han er utdannet pølsemaker og næringsmiddelteknolog og begynte i familiebedriften tilbake i 1990. Han skal fortsatt ha sin base ved Jæren-anlegget. Selskapet han nå skal lede har i dag 550 medarbeidere fordelt på anlegg i Ølen, Oslo, Sandefjord og på Jæren.
– Min nye arbeidshverdag vil neppe bli voldsomt mye endret som følge av dette skiftet. Vi har dyktige ledere og medarbeidere i alle våre anlegg som vet nøyaktig hvordan virksomheten vår skal drives. Jeg tror den løsningen vi har valgt er fornuftig, sier Vidar Fatland som er yngst av de tre brødrene som sammen med fetter Ståle Fatland, eier selskapet.
Fatland slakter om lag omlag 17 prosent av norsk produksjon og har en skjærevolum på godt og vel 62 000 tonn. Foredlingsvolumet ligger på rundt 40 000 tonn.