FN-rapport slår et slag for kjøtt og melk

Kjøtt og melk essensielt for barn, unge og gravide, fastslår en stor FN-rapport som nå er offentliggjort. Rapporten treffer midt i den norske kostholdsdebatten, mener professor. Kjøtt, egg og melkeprodukter…

Kjøtt og melk essensielt for barn, unge og gravide, fastslår en stor FN-rapport som nå er offentliggjort.

Rapporten treffer midt i den norske kostholdsdebatten, mener professor.

Kjøtt, egg og melkeprodukter inneholder essensielle næringsstoffer som er vanskelig å erstatte med et rent plantebasert kosthold.

Dette er hovedkonklusjonen til FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) i en stor ny rapport.

Rapporten kommer samtidig som nye kostholdsråd er ute på høring i Norge.

Professor emeritus innen ernæring og kjøttkvalitet ved NMBU, Bjørg Egelandsdal, er en av de som mener kostholdsrådene som er på høring har gitt animalsk mat et for negativt fokus.

Overfor TV2 fastslår hun at FAO-rapporten er god og kommer på et perfekt tidspunkt, med tanke på debatten i Norge.

Bjørg Egelandsdal mener rapporten er godt skrevet, og veier fordeler og ulemper ved mat fra dyr opp mot hverandre.

Egg er heller ingen grunn til å holde tilbake på. Ifølge rapporten har ekspertene funnet «relativt robuste bevis» på at eggspising ikke øker risikoen for slag og hjerteinfarkt.

Storfekjøtt i moderate mengder viser seg å være bra for kognitiv utvikling og kan beskytte mot jernmangel, skriver FAO.

Siste saker


Optimized by Optimole