Bransjeavtalen for kjøtt er revidert
To år etter at bransjeavtalen for kjøtt mellom Nortura, KLF og Matmerk ble inngått, er den nå revidert.
– Vi ser at avtalen fungerer. Flere bønder er ombord og gjennomfører internkontroll, sier Nina Sundqvist (bildet). Avtalen omhandler oppfølging og trekk for manglende dokumentasjon av etablert KSL (Kvalitetssystem i landbruket) i kjøttbransjen.
I den reviderte avtalen er det tilrettelagt også for dyrevelferdsprogrammene.
– Vi kan ikke bare gå rundt og si vi har god dyrevelferd i Norge – vi må dokumentere det! Derfor er det veldig bra at dyrevelferdsprogrammene også blir en dal av bransjeavtalen, fortsetter Sundqvist.
Bransjeavtalen for kjøtt er med på å øke tillit hos forbruker og sikre økt konkurransekraft for norske kjøtt- og fjørfeprodukter. De produsentene som ikke har KSL i orden, dvs de som ikke følger opp systemet eller har avvik, får trekk i oppgjørlv milliard danske kroner og fikk et overskudd på 20 millioner kroner.