Hampshire fortsatt overlegen på kjøttprosent

Etter 15 uker med slakting i 2021 er fasiten for oppstarten av året klar. Slaktevekta for alle hybridvarianter ender på mer eller mindre er 84,5 kilo i snitt. Gjennomsnittlig kjøttprosent…

Etter 15 uker med slakting i 2021 er fasiten for oppstarten av året klar. Slaktevekta for alle hybridvarianter ender på mer eller mindre er 84,5 kilo i snitt.

Gjennomsnittlig kjøttprosent for ScanPigs Hampshire-krysninger er 61,44 prosent. Det er 0,56 prosent høyere enn for duroc-leveranser til de private slakteriene.

- Resultatet blir enda sterkere dersom det sammenlignes med slakteri som verken indirekte eller direkte er på eiersiden i ScanPig; hele 0,84 prosent høyere kjøttprosent oppnår Hampshirekrysningen på samme vekt, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, styreleder i ScanPig.

- Vi er veldig fornøyde med at Hampshire leverer så bra ute i produksjonen. Tidligere har vi erfart at grisen har tilnærmet samme veksthastighet på «rimeligere» fôr. Jeg håper derfor produsentene tester litt ulike fôrvarianter med sikte på å optimaliseres økonomien i produksjonen.  

Juul-Hansen oppfordrer produsenter som ikke har prøvd Hampshire enda til å teste rasen selv og på den måten skaffe seg et godt faktagrunnlag.

Hampshiresemin er tilgjengelig for alle produsenter uavhengig av slakteritilknytning.

Les mer om Scanpig og svinerasen Hampshire

Siste saker


Optimized by Optimole