Produktene bedømmes av en høyt kvalifisert fagjury. Juryen er oppdelt i dommerbord som gir en felles tilbakemelding på produktet. Hver dommer gir individuelt poengscore som danner grunnlag for poengsummen produktet oppnår. Overordnete områder for bedømmingen er råvarer og innsatsmidler, utseende og ytre finish, utseende snitt, lukt og smak samt konsistens. Tilbakemeldingen gir bedriften nyttig informasjon for, om mulig, å forbedre produktet.
Klasse | Kategori | Gull | Sølv | Bronse |
---|---|---|---|---|
Pålegg | Delikatessepålegg fjørfe | 98 | 93 | 87 |
Delikatessepålegg spesial | 98 | 93 | 87 | |
Delikatessepålegg svin | 98 | 93 | 87 | |
Delikatessepålegg lam/sau | 98 | 93 | 87 | |
Delikatessepålegg storfe | 98 | 93 | 87 | |
Hverdagspålegg og storhusholdning | 98 | 93 | 87 | |
Postei/paté | 98 | 93 | 87 | |
Rull | 98 | 93 | 87 | |
Sylte | 98 | 93 | 87 | |
Julepølse | Røkt julepølse | 98 | 93 | 87 |
Urøkt julepølse | 98 | 93 | 87 | |
Julepølse spesial | 98 | 93 | 87 | |
Kake | Karbonade | 98 | 93 | 87 |
Kjøttkake/bolle | 98 | 93 | 87 | |
Medisterkake | 98 | 93 | 87 | |
Ferdig stekt/kokt | Gryteklart pinnekjøtt | 98 | 93 | 87 |
Juleskinke | 98 | 93 | 87 | |
Ribbe | 98 | 93 | 87 | |
Sous vide spesial | 98 | 93 | 87 | |
Stek | 98 | 93 | 87 | |
Ferdigmat | Ferdigrett til mikro | 98 | 93 | 87 |
Pinnekjøtt | Pinnekjøtt spesial | 98 | 93 | 87 |
Røkt pinnekjøtt | 98 | 93 | 87 | |
Urøkt pinnekjøtt | 98 | 93 | 87 | |
Utenom ordinære klasser | Julespesial | 98 | 93 | 87 |
Lutefiskbacon | 98 | 93 | 87 | |
Åpen klasse | 98 | 93 | 87 |