Hopp til innholdet

Kjottbransjen

Kjottbransjen

  • Aktuelt
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt og eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Hvem vi er
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt og eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Hva vi gjør
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt og eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Medlemssider
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt og eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Meny
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt og eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Aktuelt
  • Administrerende
  • Bladet Kjøttbransjen
  • Kjøtt og eggprodusenten
  • Høringsuttalelser
  • Siste NM-vinnere
Annonse

Jusspalten Arkiver - Kjottbransjen

Bladet Kjøttbransjen

Uklar eller mangelfull arbeidsavtale

03.03.2023

Av Ingvild Langbråten – Advokatfullmektig, og Mauritz Aarskog – Advokat, Østby Aarskog Advokatfirma as I kraft av å være arbeidsgiver, er man underlagt en rekke plikter. Arbeidsmiljøloven kan som utgangspunktet… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Huskeliste ved nedbemanning

17.11.2022

En oppsigelse av arbeidstaker krever «saklig» grunn. Har virksomheten et varig behov for nedskalering eller omorganisering, kan dette være en «saklig» grunn for oppsigelser begrunnet i «virksomhetens forhold», jf. arbeidsmiljøloven… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Arbeidsgivers adgang til midlertidig ansettelse

19.10.2022

Av Mauritz Aarskog, advokat og Victoria Langås, advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma AS I norsk rett er hovedregelen at arbeidsavtaler skal inngås fast. Det betyr at de løper frem til en… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Vern mot diskriminering i arbeidslivet

19.10.2022

Av Mauritz Aarskog, advokat og Victoria Langås advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma AS Å diskriminere betyr i utgangspunktet at man skiller eller gjøre forskjell. Diskriminering i arbeidsrettslig sammenheng innebærer forskjellsbehandling som… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Arbeidsgivers tilretteleggingsplikt ved redusert arbeidsevne

27.09.2022

Arbeidsgivers tilretteleggingsplikt ved redusert arbeidsevne Av Mauritz Aarskog, advokat og Kristin Mamelund, advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma AS Høyesteretts dom av 16. februar 2022, HR-2022-390-A, gjaldt spørsmålet om oppsigelse som følge… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Om avskjed på grunn av arbeidstakerens forhold

27.05.2022

Mauritz Aarskog, advokat, Østby Aarskog Advokatfirma AS Victoria Langaas, advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma AS Avskjed innebærer at arbeidsgiver sier opp arbeidstaker med påbud om øyeblikkelig fratreden dersom denne har gjort… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Kort om arbeidsgivers styringsrett

03.03.2022

Rettsforholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker kan som et utgangspunkt utledes av arbeidsavtalen. Partenes rettigheter og plikter kan imidlertid ikke avgjøres kun ut ifra arbeidsavtalen. Av Mauritz Aarskog, advokat, og Kristin… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Arbeidsgivers informasjonsgrunnlag ved ansettelser?

13.01.2022

Av Mauritz Aarskog, advokat, Jonas Nilsen, advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma As Hvor går grensene for arbeidsgivers informasjonsgrunnlag ved ansettelser? Utgangspunktet er arbeidsgivers behov for å ansette riktig person for virksomheten…. Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Samarbeid med NAV – til arbeidsgivers beste

05.01.2022

Samarbeid med NAV – til arbeidsgivers beste Av Mauritz Aarskog, advokat og Karoline Dufseth, advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma As I anledning bekymringen for mangel på arbeidskraft som omtales i en… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Nedbemanning og ytre hendelser

03.01.2022

Nedbemanning og ytre hendelser Av Mauritz Aarsko, advokat og Eivind Langseth, advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma As Hvilken betydning har ytre hendelser utenfor bedriftens kontroll for domstolens vurdering av kravene til… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Sluttavtaler må formuleres tilstrekkelig klart

12.05.2021

Sluttavtaler må formuleres tilstrekkelig klart Mauritz Aarskog, advokat, Østby Aarskog Advokatfirma As Eivind Langseth, advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma As Det er kun de færreste oppsigelses- og avskjedstvister som ender opp… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Vederlagskrav etter endt samboerforhold

21.12.2020

Vederlagskrav etter endt samboerforhold Mauritz Aarskog, Advokat, Østby Aarskog Advokatfirma As Eivind Langseth, Advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma As Det finnes ingen lov om samboerskap som regulerer det økonomiske fellesskapet mellom… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Permittering og nedbemanning: Hva er forskjellen?

13.11.2020

Permittering og nedbemanning: Hva er forskjellen? Mauritz Aarskog, Advokat, Østby Aarskog Advokatfirma As Eivind Langseth, Advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma As Permittering er en midlertidig ordning der arbeidstaker pålegges arbeidsfritak og… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Lovens grenser for alminnelig arbeidstid

16.10.2020

Mauritz Aarskog, Advokat, Østby Aarskog Advokatfirma AsEivind Langseth, Advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma As Reglene om arbeidstid er hjemlet i arbeidsmiljølovens kapittel 10 og suppleres av ulike tariffavtaler. Arbeidstid er i… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

– Hva kan ansees å være en yrkessykdom?

08.08.2020

– Hva kan ansees å være en yrkessykdom? Mauritz Aarskog, Advokat, Østby Aarskog Advokatfirma As Eivind Langseth, Advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma As I de to siste utgavene av Kjøttbransjen har… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Store mørketall når det gjelder yrkesskader

08.08.2020

Store mørketall når det gjelder yrkesskader Tall fra Arbeidstilsynet viser at det i 2018 ble rapportert inn 2504 arbeidsulykker med personskader i industrisektoren. Dette tilsvarer fem personer pr. 1000 arbeidstakere…. Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Nye varslingsregler er vedtatt – hva blir endret?

08.08.2020

Nye varslingsregler er vedtatt – hva blir endret? Anne Løken, Advokat i NHO Mat og drikke Stortinget har vedtatt nye varslingsregler, som vil gjelde fra 1. januar 2020. Endringene skal… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Konkurransebegrensende avtaler i arbeidsforhold

08.08.2020

Konkurransebegrensende avtaler i arbeidsforhold Mauritz Aarskog, Advokat, Østby Aarskog Advokatfirma As Eivind Langseth, Advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma As Flere arbeidsavtaler legger begrensinger på hva arbeidstaker kan jobbe med etter at… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Hvilke plikter påhviler arbeidsgiveren i forbindelse med yrkesskader?

08.08.2020

Hvilke plikter påhviler arbeidsgiveren i forbindelse med yrkesskader? Mauritz Aarskog, Advokat, Østby Aarskog Advokatfirma As Eivind Langseth, Advokatfullmektig, Østby Aarskog Advokatfirma As I forrige utgave av Kjøttbransjen tok vi utgangspunkt… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Hva er en tilkallingsvikar, og når kan slike benyttes?

20.12.2019

En tilkallingsvikar er en person som arbeidsgiver kan kontakte når det er kortvarig behov for midlertidig arbeidskraft. Det er ikke uvanlig at arbeidsgiver har en liste over personer som har… Les mer

Innleggnavigasjon

1 2 Neste ❯
Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, Østensjøveien 39/41 N-0667 Oslo Tlf: 23 24 44 70 Epost: klf@kjottbransjen.no

Snarveier

  • Bli medlem
  • Medlemssider
  • KLFs nettbutikk
  • NM i kjøttprodukter
  • Kontakt oss
  • Personvernerklæring
  • Ansvarsfraskrivelse
  • Informasjonskapsler
  • IKT-driftsstatus

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på siste nyheter fra kjøtt- og eggbransjen!
Meld deg på

Sosiale medier

  • facebook
  • twitter
  • youtube
Informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å optimaliserte vårt web sted og våre tjenester.
Teknisk nødvendige Alltid aktiv
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferanser
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistikk
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markedsføring
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Administrer alternativer Behandle tjenester Administrer leverandører Les mer om disse formålene
Vis innstillinger
{title} {title} {title}