God rådgiving og stor egeninnsats: Slik realiserte Mads og Marthe fjøsdrømmen
Mads Bjørnar Bye og Marthe Bye Havdal fra Lånke i Stjørdal har realisert drømmen om nytt fjøs, men veien dit har vært alt annet enn enkel. Det tok seks år…
Mads Bjørnar Bye og Marthe Bye Havdal fra Lånke i Stjørdal har realisert drømmen om nytt fjøs, men veien dit har vært alt annet enn enkel. Det tok seks år…
Ekteparet Nygård i Kandal Kjøt satser offensivt på kjøttprodukter av geit. Samtidig ser de med bekymring på det minkende antallet geitebønder og mener bestanden må økes. – Når du har…
Jan Tore Mortveit og Linn Skretting har funnet en effektiv kombinasjon mellom sau og gris på gården sin i Vindafjord. Etter at de begynte med gris, ble det lettere å…
Sentralt plassert midt i verdikjeden mellom bonden i Gudbrandsdalen og den kjøpesterke kunden i Opera-strøket i Oslo er Daniel Slakter ikke i tvil: – Sammen skaper vi verdier for hverandre og…
De har investert og modernisert for å gi grisene mer plass både inne og ute. Resultatet er at Marianne Lund og Jørgen Kjølsrød nå får både bedre dyrevelferd og bedre betalt. Trivsel…
Nå reiser det seg, det nye kyllingslakteriet for merkevaren Ytterøy i Trøndelag. Den nesten 7 mål store og topp moderne fabrikken på Røra skaper nye arbeidsplasser og gir trønderske kyllingbønder…
Dyrebilsjåførene til Ole Ringdal på Hellesylt har fått mer å gjøre etter at Nordfjord Kjøtt la ned sitt slakteri. Gode betingelser og kort transportvei mener Ringdal er forklaringen. Da Nordfjord…
Plutselige prisfall gjør det er svært krevende å drive med smågrisproduksjon i dag. Bonde Knut Aalton etterlyser derfor en annen modell for styring av markedet. I Bromma i Hallingdal driver…
Hun representerer fjerde generasjon på familiegården Anerød i Halden, Merete Mostad. Den ærgjerrige og systematiske Fatland-produsenten er svært opptatt både av dyrevelferd og økonomisk forsvarlig drift Med en besetning på…
Samhold og samarbeid med lokalbefolkningen i bygda Undheim i Time kommune skulle vise seg å bli gull verdt, ja nærmest et være eller ikke være for jærbonde Ole Anton Liverud…
Gårdsrådet som Midt-Norge Slakteri etablerte, reddet svineprodusent Kjell Morten Dahlgren fra personlig konkurs. I dag takker han gårdsrådet for at han greide å betale gjelda og kunne pensjonere seg med…
Ekteparet Nygård som driver Kandal Kjøt, produserer en dampepølse av geit som er noe utenom det vanlige. Nå er de spent på hva dommerne i NM i kjøttprodukter for grill-…
Når Statsforvalteren truer med saftig bot og du ikke skjønner hvorfor – da er det godt å ha et slakteri som kan hjelpe deg. Kjell Roger Heggås inviterer inn på…
Hvor er det sunne bondevettet blitt av i samfunnet og hvorfor må vi bønder hele tiden overbevise omverdenen om viktigheten av en norsk landbruksproduksjon som fungerer og som ikke er…
Mangel på faglært arbeidskraft i kjøttbransjen er en nasjonal utfordring. Derfor har lærlinger alltid vært et satsingsområde for Jens Eide slakteri i Lillesand. – Dersom vi ikke selv lager et grunnlag…
En støttespiller for den lokale bonden i Levanger-området i forbindelse med returslakt! Det er hva produksjonsbedriften Halsan Kjøtt AS ønsker å framstå som. Bedriften drives av Arnt Olav Grendahl og…
Slakthuset Eidsmo Dullum markerte seg kraftig på årets utgave av Agrisjå i Trondheim med en offensiv stand med både telt og dyrebil. Og responsen uteble ikke. Rune Dullum & Co…
Ole Fatland er død Med familie rundt seg sovnet Ole Fatland stille inn fredag 24. juli i Sandeid. Ole ble 94 år, og har hatt et rikt og ikke minst…
Underskudd på svinekjøtt Markedsregulator har nå tømt lageret for svinekjøtt. Illustrasjonsfoto: Colourbox Grunnen til at lageret nå er tomt for gris er tiltak i bransjen, som at smågrisprodusenter fikk betalt…
Eidsmo Dullum overtar slakteriet på Oppdal Slakthuset Eidsmo Dullum har inngått avtale om å overta slakterianlegget på Oppdal fra dets eier Silje Mari Botnan. Vi har nå brukt anlegget siden…