Resultater NM i Kjøttprodukter 2017

Her finner du komplett oversikt over vinnerne av NM i Kjøttprodukter 2017.

NM i Kjøttprodukter er uten sidestykke Norges største test av julemat. Her finner du Norges beste pinnekjøtt, ribbe, medister, julepølser og pålegg.

skillelinje orange
skillelinje orange

Her finner du foto av alle gullvinnere fra NM i Kjøttprodukter 2017

Og her er enda flere bilder fra kvelden

skillelinje orange
skillelinje orange

Norgesmestere 2017:

Urøkt pinnekjøtt: Jacobs Utvalgte urøkt pinnekjøtt fra Unil AS
- Dommerne beskriver vinneren som et grådig godt pinnekjøtt med god speke- og saltsmak.
I tillegg veldig mørt og saftig.

Røkt pinnekjøtt: Røkt Pinnekjøtt, Gunnar Ruud Catering AS
- Dommerne beskriver vinneren som et pinnekjøtt med godt utviklet aroma og en fin saltsmak, som også er veldig mørt og saftig.

Sylte: Sylte fra Leiv Vidar Slakteforretning AS
- Dommerne beskriver vinneren som ei sylte med pent utseende og snitt. Henger godt sammen og smaker akkurat som en sylte skal smake.

Urøkt julepølse: Julepølse, Gunnar Ruud Catering AS
- Dommerne beskriver vinneren som ei pølse som det er brukt gode kjøttvarer med god reseptoppbygging, mild fyldig god aroma og smak. God struktur, har et godt bitt og spenn.

Delikatessepålegg: Kyllingfilet stekt og skivet soltørket tomat, Den Stolte Hane AS
- Norgesmesteren er beskrevet som et veldig bra kyllingprodukt. Veldig god og avbalansert smak og lukt. Veldig positivt produkt som kan brukes til både pålegg, salatkjøtt, forrett mm. Bra jobba! Mør, saftig og god.

Posteier/ paté: Pepperpaté, A. Strøm-Larsen AS
- Vinneren beskrives som paté med god balanse i smak, god peppersmak med en super smørbarhet.

Medisterkaker: Medisterkaker, Gunnar Ruud Catering AS
- Vinneren beskrives som en fantastisk medister til julemiddagen! God smak av kjøtt og krydder, som er saftig og med god spenst. Står som en påle!

Stek: Lammestek hel, Grilstad AS
- Steken beskrives som meget bra, mør. Smaker like godt kald som varm, mild med god rosmarinsmak.

skillelinje orange

- I år var det 530 produkter påmeldt for bedømming med spesielt fokus på jul og pålegg. Hele 72 forskjellige typer pinnekjøtt, like mange julepølser og over 40 medisterkaker ble sendt inn. Det har vært rekordmange bedrifter påmeldt og kampen om norgesmestertitlene er beinhard, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.
 
– Poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine. De blir også satt opp imot konkurrentenes produkter. Det er ingen tvil om at NM i Kjøttprodukter over tid er med på å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter, sier Eide.
 
NM-bedømmingen ble gjennomført på Etterstad videregående skole i Oslo. Råvare, utseende, lukt, smak og konsistens ble vurdert av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget.
– Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg, sier Eide.
 
De siste årene har flere av de små lokalprodusentene meldt seg på NM. I konkurransen måler de krefter mot de store kjøttbedriftene som Fatland, Grilstad, Unil, Nortura, Finsbråten og Nordfjord Kjøtt.
 
- Norske forbrukere som ønsker ekstra god julemat og pålegg på bordet i juletiden, bør ta en kikk nå som resultatene har kommet. Produktene som oppnår gull i konkurransen skal være det ypperste av norsk julemat, sier Eide.

For kjøttbransjen er NM det viktigste arrangementet for smakstesting. Også handelen har fått øynene opp for kåringen. Et kvalitetsstempel som gull i NM løftes i større grad enn før frem i markedsføring og i butikk.

skillelinje orange

Fakta om NM i Kjøttprodukter
I 1983 inviterte kjøttbransjen for første gang til fagkonkurranse. Bransjen har omfavnet muligheten til å vise stolthet, kvalitet og bredde. Opplysningskontor, leverandører og øvrig fagmiljø bidrar sterkt i gjennomføringen og sikrer troverdighet og høyt nivå. I 1994 ble det for første gang kåret en Norgesmester.

For bedriftene er NM en effektiv arena for testing av egne produkter. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra fagdommerne gir en viktig pekepinn på hvordan produktene kan perfeksjoneres. Titler og edelt metall i NM er viktig for de ansatte som hver dag jobber med å få frem de beste produktene. Forbrukerne, innkjøpere og media legger merke til hvilke produkter og bedrifter som gjør det bra. NM i kjøttprodukter er åpen for alle bedrifter og arrangeres av KLF Servicekontor AS.

skillelinje orange

De 59 bedriftene som deltar i NM i Kjøttprodukter 2017:
A. Idsøe AS, A. Strøm-Larsen AS, Annis Pølsemakeri AS, Aron Mat AS, Bakken Øvre Gårdsmat, Bjerke Spekemat og Delikatesse AS, Bjorli Fjellmat AS, Brandbu Pølsemakeri AS, Dalpro AS, avd. Gårdsmat, Den Stolte Hane, Den stolte pølsemaker AS, Eide Handel AS, Fatland Sandefjord, Fatland Ølen, Finsbråten AS, Fjellgarden Hovden AS, Fosenkjøtt AS, Grilstad AS, Gunnar Ruud Catering AS, Gårdsslakteriet Sylte AS, H. Mydland AS, Heidal Landbruksprodukter, Heidrun AS, Henning Sørensen , Hole Kjøtt AS, Høvikveien Kjøtt og Kolonial AS, Håland Kjøtt AS, Inderøy Slakteri AS, Jens Eide AS, Jevnlid Garden, Johs Jacobsen Kjøtt AS, Kløverkjøtt, Kuraas AS, Leiv Vidar Slakterforretning AS, Manstad Kjøtt AS, Matlyst AS, NK MEAT AS, Nordfjord Kjøtt AS , Norsk-Kylling AS, Nortura SA, Ole Ringdal AS, Per Reboli AS, Per's Kjøkken AS, Rosendal Gardsmat, Ryfylke Mat AS, Skjåk Turistheim Skeid kro AS, Skodi Rein AS, Slakter Frivold AS, Smedstuen AS, Solberg Pettersen AS, Stene Gård, Sørlandskjøtt AS, Toma Mat AS, Toten Kjøtt AS, Unil AS, Vats Gardsmat AS, Vossakjøt AS, Ytterøykylling AS, Østli Pølsemakeri AS.

De 10 videregående skolene som var påmeldt i skolemesterskap i medisterkake:
Trysil VGS, Vest Telemark VGS, Lillehammer VGS, Strinda VGS, Tangen VGS, Åssiden VGS, Nannestad VGS, Norsk Restaurantskole, Bryne VGS, Etterstad VGS.

skillelinje orange

Pressekontakt:
Svein-Erik Eide, sjef kommunikasjon og medlem, Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund
Mobil: 905 29 988, svein-erik@kjottbransjen.no

Siste saker