Svensk ministerbesøk på Grilstad

Behovet for økt selvforsyning av mat i både Norge og Sverige var tema da den svenske landsbygdsministeren, Peter Kullgren besøkte Grilstad i Trondheim denne uken. – I tillegg diskuterte vi… Les mer

Behovet for økt selvforsyning av mat i både Norge og Sverige var tema da den svenske landsbygdsministeren, Peter Kullgren besøkte Grilstad i Trondheim denne uken.

– I tillegg diskuterte vi råvaresituasjonen, dyrevelferd og det faktum at våre to land og Finland er de landene som bruker minst antibiotika på husdyr, sier Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad AS.  

Den svenske landsbygdministeren var i Trondheim for å følge den europeiske kvaliken i kokkekonkurransen Bocuse d'Or. Samtidig ønsket han å besøke en trøndersk næringsmiddelbedrift. Valget falt på Grilstads anlegg på Ranheim.

Råvaretilgang og dyrevelferd
Det var en stor ære å ønske minister Kullgren og hans delegasjon velkommen til Grilstad. Vi hadde uformelle samtaler om selvforsyning, dyrevelferd og mat og helse. I tillegg orienterte vi gjestene om konsernet og ikke minst vår virksomhet i Sverige, forteller Wiig.

Vi er stolte av vår rolle som en stor aktør innen kjøttprodukter i både Norge og Sverige. Det var stas å få anledning til å dele vår ekspertise og lidenskap for salami-produksjonen med den svenske ministeren og hans følge.

Skandinavisk samarbeid
Wiig mener at besøket markerer et viktig skritt i arbeidet med å styrke de skandinaviske båndene innen matproduksjon og landbruksindustri.

– I Grilstad ser vi fram til fortsatt samarbeid med svenske interessenter for å fremme bærekraftige og kvalitetsrike produkter til glede for forbrukere over hele regionen, sier Wiig.

Grilstad-konsernet har ca. 560 årsverk fordelt på seks egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Brumunddal, Stavanger og Østersund,

Siste saker