Fatland overtar Finn Hunstad AS

Bare uker etter at Fatland-konsernet kjøpte Vossakjøt, er bedriften nå ute på en ny «handlerunde». Denne gang er det bedriften Finn Hunstad AS i Østfold som er kjøpt opp. Av… Les mer

Bare uker etter at Fatland-konsernet kjøpte Vossakjøt, er bedriften nå ute på en ny «handlerunde». Denne gang er det bedriften Finn Hunstad AS i Østfold som er kjøpt opp.

Av Per A. Sleipnes

Det har lenge vært klart at Finn Hunstad ønsket å selge bedriften han har bygd opp og nå er det klart at det er Fatland som kjøper. Styreleder Svein Fatland peker på at produktmiksen til bedriften er perfekt for Fatland.

- Finn Hunstad AS har et stort potensial og har blitt godt drevet gjennom mange år. Staben ved anlegget er svært dyktige, og det er en enestående kultur i denne bedriften. I tillegg bidrar dette oppkjøpet til at Fatland får et enda større produktspekter, understreker Svein Fatland.

Han trekker dessuten fram Finn Hunstads gunstige beliggenhet i Østfold nær knutepunkter både i forbindelse med distribusjon og kundekontakt.

Fatland har kjøpt Vossakjøt (kjottbransjen.no 04.04.2024)

Finn Hunstad AS ble etablert i 1975 i sentrum av Moss, men flyttet tre år senere til Svinndal. Bedriften startet den gang som en påleggsprodusent til dagligvaremarkedet. Dagens kunder er selskaper innenfor storkjøkken, catering og restauranter.

Bedriften produserer årlig drøyt 800 tonn kjøttprodukter. Selskapet, som sysselsetter 23 årsverk, omsetter for nær 80 millioner kroner.

En stadig større andel av denne omsetningen er produkter basert på kylling og for Fatland er denne produksjonen ekstra interessant.

- Selv om også vi har fått stadig flere kyllingprodukter i vår portefølje, vil Finn Hunstads produksjon basert på denne råvaren, bli viktig for oss. Og i likhet med Vossakjøt-overtagelsen, snakker vi her om lokalmat som vi ser på som mer og mer aktuelt. Jeg er overbevist om at dette oppkjøpet vil være gunstig for alle parter, konkluderer styreleder Svein Fatland.

Siste saker