Fatland har kjøpt Vossakjøt

Når Fatland-konsernet nå har overtatt alle aksjene i Vossakjøt, innebærer det bl.a. at landets største private kjøttvirksomhet blir en sterk aktør i det voksende lokalmat-markedet for kjøtt og kjøttprodukter. Av… Les mer

Når Fatland-konsernet nå har overtatt alle aksjene i Vossakjøt, innebærer det bl.a. at landets største private kjøttvirksomhet blir en sterk aktør i det voksende lokalmat-markedet for kjøtt og kjøttprodukter.

Av Per A. Sleipnes

– Dette oppkjøpet kunne faktisk funnet sted for 30 år siden. Da Geitle drev sin virksomhet på Voss, jobbet vi med denne bedriften med tanke på et tettere samarbeid. Den gang var det Spis-konsernet som kjøpte og ikke oss, sier styreleder i fatland, Svein Fatland.

Han trekker fram de nære forbindelsene Fatland har hatt med Vossakjøt de siste årene - særlig som leverandør av kjøttråvarer.

– Det har vært sterke bånd mellom bedriftene hele tiden og i lys av dette faktum, var det naturlig at vi kom på banen når Willy Roger Jacobsen ønsket å trekke seg tilbake. Vi ser en stor verdi i forhold til mattradisjoner og lokalmat-satsing på Voss. Et viktig stikkord i den forbindelse er eldhusrøkte produkter, understreker Svein Fatland.

En rekke av produktene til Vossakjøt har fått Spesialitet-merket fra Matmerk, en garanti for at forbrukeren får et kvalitetsprodukt og ei god matopplevelse.

– Forbrukerne blir mer og mer opptatt av at maten ikke bare skal være god på smak , men også tuftet på lokale tradisjoner og ha historiske referanser, fastslår Svein Fatland.

Han presiserer at både Jacobsen og daglig leder Arne Merkesdal blir med videre. Styrelederen i Fatland trekker også fram et annet aspekt ved dette oppkjøpet

– På Voss er det mange husdyrprodusenter og mange av disse tror jeg vil velge å samarbeide med oss med tanke på slakting. Kjøttmiljøet på Voss er og har alltid vært godt og verdien både av råvarene og ferdigproduktene fra Vossakjøt, blir en viktig konkurransefaktor for oss, avslutter Svein Fatland som ikke ønsker å kommenter salgssummer i forbindelse med oppkjøpet.

Siste saker