Hopp til innholdet

Kjottbransjen

Kjottbransjen

  • Aktuelt
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt og eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Hvem vi er
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt og eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Hva vi gjør
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt og eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Medlemssider
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt og eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Meny
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt og eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Aktuelt
  • Administrerende
  • Bladet Kjøttbransjen
  • Kjøtt og eggprodusenten
  • Høringsuttalelser
  • Siste NM-vinnere
Annonse

Faglig Arkiver - Kjottbransjen

Bladet Kjøttbransjen

Ny hurtigtest for påvisning Listeria

05.01.2023

SensiList er en ny og innovativ hurtigtest for påvisning av patogene Listeriabakterier i produkt og produksjonsmiljø i næringsmiddelindustrien. Metoden er så sensitiv at den gir matprodusenter muligheter for å vurdere… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Hvor mye varmebehandling må til?

17.11.2022

Varmebehandling av kjøtt og andre matvarer går langt tilbake i historien. De eldste leirepottene beregnet på varmebehandling er funnet i Japan, og er ca. 13 000 år gamle. Selv om varmebehandling… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Velg riktig væskeabsorber!

27.09.2022

Velg riktig væskeabsorber! Nofima-forskere har undersøkt effektene av ulik kapasitet for oppsamling/absorpsjon av væske i forpakninger med fersk kyllingfilet. Det viser seg at mer kjøttsaft trekker ut av filetene når… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

– Kan råstoff med redusert kvalitet benyttes til kokeskinke?

04.03.2022

For noen år tilbake begynte det å dukke opp svinekjøtt med dårligere kvalitet. Spesielt gjaldt det råstoff som skulle brukes til skinkeproduksjon. Kjøttet hadde tydelig muskelfiberoppløsning, gjerne blek farge og… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Én celle (+ restråstoff) kan bli flere tusen kilo kjøtt

03.01.2022

Én celle (+ restråstoff) kan bli flere tusen kilo kjøtt Utgangspunkt er en celleprøve fra en levende ku. En bioreaktor, et serum og noen uker senere kan resultatet være tusenvis… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Sekvensering av bakteriens DNA for å optimalisere holdbarheten i kjøtt

09.11.2021

Sekvensering av bakteriens DNA for å optimalisere holdbarheten i kjøtt Kunder stiller høye krav til kjøttets holdbarhet, og holdbarhet kan derfor være en av de avgjørende faktorene når de forhandler… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Kyllingfilet holder seg like godt i mer miljøvennlig plastemballasje

18.06.2021

Kyllingfilet holder seg like godt i mer miljøvennlig plastemballasje Fersk kyllingfilet er et ømfintlig produkt, og for å opprettholde god kvalitet og holdbarhet må den tas godt vare på. Her… Les mer

Kjøtt og eggprodusenten

Veirett – hva er det og hvordan oppstår det?

15.03.2021

Jus på tampen Veirett – hva er det og hvordan oppstår det? Mauritz Aarskog, Advokat og partner i Østby Aarskog Advokatfirma Den som eier en vei, har i all hovedsak… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Kan vi bare bytte ut kjøttet med belgvekster?

11.02.2021

Kan vi bare bytte ut kjøttet med belgvekster? OSLO: Å erstatte rødt kjøtt med vegetabilske råvarer høres enkelt ut. Men hva vi erstatter kjøttet med, og hvor vi skal få… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Tilbyr etisk regnskap med ‘knockout’-punkter

21.12.2020

Animalia har tilbudt etisk regnskap til slakterier for firbeinte dyr fra 1999. I 2010 ble tilsvarende verktøy utviklet for kylling, og i 2017 for slakting av kalkun, samt for håndtering… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Avdekker feilmerking og kvalitetsfeil i kjøtt

13.11.2020

Food Inspector er et forskerstyrt prosjekt som jobber med å utvikle raske, gode og rimelige instrumenter til å måle kjøttkvalitet. Prosjektet vil ta i bruk bioelektriske målinger til å avdekke… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Skal ta robotene inn i slakteriene

08.08.2020

Skal ta robotene inn i slakteriene I januar gikk startskuddet for det EU-finansiert forskningsprosjektet RoBUTCHER. Målet med prosjektet er blant annet å bidra til økt automatisering og bedre arbeidsforhold i… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Investering i dyre fryseinnovasjoner – lønner det seg?

08.08.2020

Investering i dyre fryseinnovasjoner – lønner det seg? Ønsket om at fryst og tint kjøtt skal oppleves som like godt som nyskåret, ferskt kjøtt er en viktig motivasjon for innovasjon… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Programvare gir korrekt holdbarhet og mindre matsvinn

20.12.2019

Programvare gir korrekt holdbarhet og mindre matsvinn ListWare er et treårig prosjekt der flere norske matbedrifter har gått sammen om å lage programvare som beregner holdbarhetstider på bakgrunn av omfattende… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

Forskningsprosjekt om kvalitetsavvik i skinke

21.11.2019

Forskningsprosjekt om kvalitetsavvik i skinke Oslo Forskningsrådet ved BIONÆR-programmet, har bevilget midler til IPN-prosjektet «Enduring Growth! Nye analyseverktøy og løsningsstrategier for håndtering av kvalitetsproblemer i svinekjøtt fra gård til ferdig… Les mer

Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, Østensjøveien 39/41 N-0667 Oslo Tlf: 23 24 44 70 Epost: klf@kjottbransjen.no

Snarveier

  • Bli medlem
  • Medlemssider
  • KLFs nettbutikk
  • NM i kjøttprodukter
  • Kontakt oss
  • Personvernerklæring
  • Ansvarsfraskrivelse
  • Informasjonskapsler
  • IKT-driftsstatus

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på siste nyheter fra kjøtt- og eggbransjen!
Meld deg på

Sosiale medier

  • facebook
  • twitter
  • youtube
Informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å optimaliserte vårt web sted og våre tjenester.
Teknisk nødvendige Alltid aktiv
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferanser
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistikk
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markedsføring
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Administrer alternativer Behandle tjenester Administrer leverandører Les mer om disse formålene
Vis innstillinger
{title} {title} {title}