Politikerbesøk på Stranda

Pål Farstad, Venstres landbrukspolitiske talsmann, var 20. januar på besøk hos tre KLF-medlemmer i Stranda kommune på Sunnmøre.

Pål Farstad, Venstre

Pål Farstad, Venstre

- Det er viktig for meg å komme tett på bedriftene og høre hvor skoen trykker og hvilke utfordringer det har, sier Farstad som sitter i næringskomiteen på Stortinget. Han legger til at programmet for dagen var bra. 

Dagen startet hos Tind Spekevarer AS. En bedrift med aner tilbake til siste halvdel av 1800-tallet som er mest kjent for produksjon av spekemat. Videre gikk turen til Orkla og Norges mest kjente pizza-fabrikk. Dagen ble avsluttet hos hjørnesteinsbedriften på Hellesylt, Ole Ringdal AS.

- Det skjer mye spennende på Stranda og matindustrien er ekstremt viktig for kommunen, sier Farstad. Det var interessant å høre om de tette båndene til bøndene og hvordan de driftige kjøttbedriftene spiller hverandre gode.

KLF ønsker en så stor norsk landbruksproduksjon som mulig. En forutsetning for å lykkes med det er at det føres en politikk som leder til en sterk, effektiv og konkurransedyktig norsk matindustri.

- Å ta med sentrale politikere på bedriftsbesøk, å dele kunnskap og utveksle synspunkter er nyttig både for KLF og for politikerne, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF.

Siste saker