Sp-politikere til Kløverkjøtt

Fredag 11. august var Senterpartiets listetopper i Møre og Romsdal, Jenny Klinge og Geir Inge Lien, på bedriftsbesøk hos Kløverkjøtt på Vestnes.

- Det var kjekt å bli mottatt av engasjerte folk, både i ledelsen og blant de ansatte. De var tydelig stolte av bedriften og maten de produserer. Jeg kombinerte i tillegg besøket med en tur til Tines anlegg i Tressfjorden, sier Jenny Klinge, stortingsrepresentant og Sp-førstekandidat i Møre og Romsdal.

SP-politikere til Brandbu og Toten (kjottbransjen.no - 16.08.2017)

- Vi i Senterpartiet er selvsagt opptatt av samvirke. Like fullt ser vi verdien av samspillet med de private aktørene. Det er ingen motsetning her, og det er viktig å finne en kombinasjon der både samvirke og privat får gode vilkår, sier hun.

Hun påpeker at samvirkemodellen der markedsregulator har forpliktet seg til både å hente slakt fra hele landet gjennom mottaksplikten, men også er forpliktet til å selge til alle gjennom leveringsplikten, er viktig å sikre for Sp.    

- Det er synd at Nortura og KLFs forslag om markedsbalansering strandet. Når en samlet bransje kommer opp med gode forslag lytter vi selvsagt. Også Matprat er nå truet. Jeg kan ikke gi garantier, men om det blir regjeringsskifte 11. september, vil vi gå noen runder rundt Dales avvising av balansering og avvikling av OEK.

Høyres Østfold-topper hos Ertnes (kjottbransjen.no - 09.08.2017)

- Besøk som hos Kløverkjøtt gir nyttige innspill i arbeidet videre. Hva er rett politikk, og hvor trykker skoen? Bak de tjukke veggene på stortinget trenger vi innspill som jeg har fått i dag. Slike møter er nødvendig for å få til en god og målrettet politikk.

Raimo Heinonen, daglig leder i Kløverkjøtt, som for øvrig hadde besøk av Else-May Botten (Ap) kun to uker tidligere, sitter igjen med et positivt inntrykk etter besøket av Sp-toppene.
- Politikerne virket engasjerte, var veldig positive og oppriktige, de var lydhøre og noterte side opp og side ned, sier han etter besøket. Det var også nyttig å få besøk av ordføreren her på Vestnes.

Else-May Botten besøkte tre medlemsbedrifter (kjottbransjen.no - 04.08.2017)

KLF presenterte privat bransje og KLF-medlemmenes utfordringer og muligheter, mens Kløverkjøtt løftet frem rammebetingelser, tilgang på råvare og kommunale avgifter.

- For oss som lokal og forholdsvis liten kjøttbedrift er forutsigbarhet veldig viktig. Kommunale avgifter som plutselig øker med flere hundre tusen er selvsagt problematisk. Det er også avgjørende for oss at markedsregulator er forutsigbar og gjerne mer fleksibel, når vi bestiller råvarene vi trenger for å forsyne kundene våre med Kløverkjøtt-produkter, sier Heinonen, som kjøper det meste av råvarene fra Ytre Nordmøre slakteri og Nortura.  

Annis imponerte ministeren (kjottbransjen.no - 10.07.2017)

For KLF betyr valg bedriftsbesøk
Politikernes besøk er en del av KLFs kampanje for å dele kunnskap og utveksle synspunkter med stortingskandidater man regner med blir sentrale i kommende stortingsperiode.

- De to siste mat- og landbruksministrene har kommet fra Møre og Romsdal. Det er artig å registrere at det også etter valget er to svært aktuelle kandidater for denne ministerposten, fra Ap og Sp fra samme fylket som tidligere.
- Jeg opplevde at Klinge og Lien var genuint opptatt av det vi snakket om. De notere mye, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF. Jeg håper, uansett hvilken posisjon de skulle havne i, at de vil huske privat bransje og vil snakke med oss og ta hensyn til privat bransje når politikken utformes.

Partipolitisk nøytral – men med forventninger! (kjottbransjen.no 16.08.2017)

KLF ønsker en så stor norsk landbruksproduksjon som mulig. En forutsetning for å lykkes med det er at det føres en politikk som leder til en sterk, effektiv, og konkurransedyktig norsk matindustri.

- Det er interessant og inspirerende å ha med politikerne inn hos medlemsbedriftene. Lederne i kjøttbedriftene viser et brennende engasjement for egen bedrift og kjøttfaget. Når vi får sentrale politikere med på bedriftsbesøk og gjennomgang, øker vi politikernes kunnskap om bransjen vår og om utfordringene vi møter på, sier Juul-Hansen etter besøket.

Håper medlemmene åpner opp døren i valgkampen (kjottbransjen.no - 10.05.2017)

KLF har planlagt 25 bedriftsbesøk med potensielle stortingsrepresentanter frem mot valget. 
- Vi er helt avhengig av at medlemsbedriftene inviterer inn og stiller til rådighet både bedrift og tid. Så langt har alle vært positive til å stille opp til beste for felleskapet.

Siste saker