Sammen om bærekraft, mattrygghet og lønnsomhet
For den norske bonden spiller Biosirk Norge en viktig rolle. Årlig har selskapet rundt 70 000 hentinger av døde dyr på bondegårder over hele landet. Av Per A. Sleipnes Biosirk er…
For den norske bonden spiller Biosirk Norge en viktig rolle. Årlig har selskapet rundt 70 000 hentinger av døde dyr på bondegårder over hele landet. Av Per A. Sleipnes Biosirk er…
Av Svein Erik Eide, sjef for kommunikasjon i KLF I sommer kom nyheten om at Øyafestivalen i år utelukkende skulle servere vegetar og vegansk mat. Dette kan da ikke være annet…
Bøndene er innovative og villige til å ta i bruk ny teknologi. Det gir Norge et godt utgangspunkt for å nå klimamålene, mener Eva Camerer i Innovasjon Norge. Av Georg…
Matsentralen Oslo har vært tydelig på behovet for og ønsket om en ressursperson fra kjøttbransjen i styret. Nå har daglig leder ved Fatland Oslo, Ove Malvin Knutsen, tatt utfordringen. Av…
Dyrebilsjåførene til Ole Ringdal på Hellesylt har fått mer å gjøre etter at Nordfjord Kjøtt la ned sitt slakteri. Gode betingelser og kort transportvei mener Ringdal er forklaringen. Da Nordfjord…
Siden slutten av fjoråret og fortsatt pågående, investerer kjøttvareprodusenten i Loen opp mot 100 millioner kroner for mer miljøtilpassa og effektiv produksjon. Nordfjord Kjøtt tar store steg mot det grønne…
KLF oppfordrer avtalepartene i landbruket til å etablere en rentestøtteordning. Ved at gårdbrukeren som investerer settes i stand til å velge de mest effektive løsningene fremfor de billigste, vil rentestøtte…
Bærekraft, samarbeid og innovasjon. Det var tre viktige stikkord da Jæder arrangerte sin fagdag nylig. Av Per A. Sleipnes Det var et variert program med stor spennvidde Jæder kunne presenterer…
I januar sendte MatPrat inn en rekke innspill til klimautvalget 2050. Mandatet til utvalget er å utrede hvordan Norge kan bli et lavutslippssamfunn innen 2050. Et av hovedinnspillenehandlet om det…
– Drøvtyggere er viktige representerer for matberedskap i gressnasjonen Norge, spesielt hvis våre verdifulle kornareal skal produsere mer mat direkte til folk. Derfor må trenden i retning det vi velger…
– Husdyrprodusenter angripes fra flere retninger samtidig – og angrepene for både klima, dyrevelferd og helse bygger på faktafeil. Av Georg Mathisen Det er Norturas bærekraftleder Cecilie Hultmann som oppsummerer…
Mangel på faglært arbeidskraft i kjøttbransjen er en nasjonal utfordring. Derfor har lærlinger alltid vært et satsingsområde for Jens Eide slakteri i Lillesand. – Dersom vi ikke selv lager et grunnlag…
– Vi kan ikke gjøre alt, men om alle i bransjen gjør noe, er vi som bransje et langt skritt i retning en bærekraftig produksjon av kjøttprodukter her i landet.…
Den private kjøttbransjen og samvirket samarbeider tett om en forsvarlig og kostnadseffektiv håndtering av slakteriavfall og døde dyr. – At vi står samlet i selskapet Biosirk, sikrer også lavere kostnader…
– Vi søkte om bidrag til et forprosjekt som skal kartlegge og klargjøre bedriften til en Miljøfyrtårn-sertifisering eller tilsvarende. Nå starter vi opp. Midlene er en utløsende faktor, sier daglig…
På tre år har de redusert årlig plastbruk med åtte tonn, kuttet matsvinnet med en fjerdedel og gjennomført viktige tiltak for dyrevelferd i norske fjøs. – Vi er til stede…
Tirsdag 20. juni ble de nye nordiske ernæringsanbefalingene (NNR2023) lansert. Rapporten er ment å oppsummere kunnskapen på kostholdsområdet, og vil danne grunnlaget for revidering av de norske kostrådene. – NNR…
Kjøtt og melk essensielt for barn, unge og gravide, fastslår en stor FN-rapport som nå er offentliggjort. Rapporten treffer midt i den norske kostholdsdebatten, mener professor. Kjøtt, egg og melkeprodukter…
Ved utgangen av februar, hadde 7000 norske bønder tatt i bruk klimakalkulatoren. Målsettingen er at alle norske bønder skal ta den i bruk innen 2025. Nylig var store deler av…
Kyllingbonde Snorre Hellesvik er imponert over hvor raskt Norsk Kylling har gått fra å ha versting-stempel til å bli en internasjonal ledestjerne for dyrevelferd og innovasjon. – De har bidratt…