Kostholdsråd med store svakheter
20. juni ble de nye kostholdsrådene (NNR) publisert. Nå er det opp til Helsedirektoratet om hvordan disse rådene blir her i Norge. Av Per A. Sleipnes Som kjent er bærekraft… Les mer
20. juni ble de nye kostholdsrådene (NNR) publisert. Nå er det opp til Helsedirektoratet om hvordan disse rådene blir her i Norge. Av Per A. Sleipnes Som kjent er bærekraft… Les mer
Nå i mai begynner grillsesongen for alvor. Hva griller folk og hvem griller oftest? I skrivende stund er det en grillundersøkelse ute i felt, så denne saken tar utgangspunkt i… Les mer
– Våre mattradisjoner er et resultat av samspillet mellom kultur, natur og nedarvet kunnskap. Husdyrene har vært en viktig del av dette bildet. Mange frykter at noe av dette trues… Les mer
Åtte av ti nordmenn planlegger å spise ribbe eller pinnekjøtt på julaften i år, men det er interessant å merke seg at pinnekjøtt år for år spiser seg innpå ribbe…. Les mer
Seks råd om målet er saftig grillburger Burger er uten tvil nordmenns favoritt på grillen. Med disse seks rådene fra grillekspert og kokk Anette Fjelleng Hansen, er man garantert godt… Les mer
Matglede og inspirasjon der du lytter til podkast Hvordan steker du en helt perfekt biff, og hvilke hemmelige ingredienser bør du alltid ha på kjøkkenet? Og hva skal du egentlig… Les mer
– Sterk merkevare gir god avkastning for norske bønder Gjennom omsetningsavgiften finansierer den norske bonden avsetningstiltak, produksjonsregulerende tiltak og opplysningsvirksomhet. Og via det siste tiltaket, får MatPrat sitt budsjett. Dag… Les mer
Hva mener norske forbrukere om kjøtt og kosthold? Oppfatningene om mat og kosthold er mange, og mens noen stemmer godt overens med vitenskap og fakta, kan andre være mytepregede oppfatninger… Les mer
Kjøttforbruket økte under pandemien – vil trenden vare? Hverdagen er på vei tilbake etter lang tid med koronarestriksjoner og har vi endret vanene våre? Spiser vi det samme som før… Les mer
NM i kjøttprodukter = mangfold og kvalitet Gjestekommentar av Dag Henning Reksne, adm. direktør MatPrat NM i kjøttprodukter er kjøttbransjens viktigste forum for å vise fram mangfoldet og kvaliteten, avspeilt… Les mer
Fristende julemat og spennende rester Allerede i oktober begynner forbrukere å søke etter julemat og for MatPrat er det viktig å treffe de der de er. For å bidra til… Les mer
Samarbeider om læreverk i mat og helse Det er mye å lære for barn når det gjelder mat og matlaging. MatPrat har nå fått med seg to andre opplysningskontor for… Les mer
Storfekjøtt ble fremstilt som klimaversting i en dansk database som ble publisert tidligere i år. Klimaavtrykket til over 500 matvarer ble lagt frem, og aller dårligst ut kom biffen –… Les mer
Nye kostholdsråd i horisonten Oppdaterte kostholdsanbefalinger er målet for et nordisk samarbeid som ferdigstilles i 2022. Hvordan vil dette påvirke oss i Norge? Det vi spiser og drikker påvirker helsa… Les mer
Landbrukets klimaplan blir tillagt stor vekt i regjeringens klimamelding, men i sektorregnskapet for jordbruket vil regjeringen bare telle med 0,6–0,9 millioner tonn CO2 ekvivalenter av i alt fem millioner fra… Les mer
6 av 10 vil ha strengere regler for dyrevelferd Norske forbrukere har høy tillit til det norske landbruket. Men et økende antall er usikre på hvordan de norske produksjonsdyrene egentlig… Les mer
6 av 10 vil ha strengere regler for dyrevelferd OSLO Norske forbrukere har høy tillit til det norske landbruket. Men et økende antall er usikre på hvordan de norske produksjonsdyrene… Les mer