Sikrer reinkjøtt på norske middagsbord

Slakteriet Aage Pedersen AS i Tana utvider virksomheten for å møte økt etterspørsel etter reinkjøtt. De har nå kjøpt MT Slakt AS i Kautokeino.

I løpet av de to siste årene har nordmenn fått smaken på den eksklusive varen. Salget av reinkjøtt har økt formidabelt.
- Derfor må vi være i stand til å imøtekomme den økende etterspørselen. En naturlig konsekvens av dette er at vi nå har kjøpt MT Slakt AS i Kautokeino. Dette vil gjøre oss i stand til å sikre en mer stabil leveranse til dagligvarekjedene og markedet forøvrig, sier Pedersen.

Aage Pedersen AS med morselskapet Viddas AS er Norges største produsent av reinkjøtt. MT Slakt AS er en veldrevet familiebedrift som skal utvikles videre ifølge styrelederen.

Fantastiske resultater
- Som følge av målrettet arbeid med produktutvikling og markedsarbeid, har salget av reinkjøtt vært svært bra de to siste årene. Samarbeidet mellom dagligvarekjedene og oss har gitt fantastiske resultater som både forbrukerne og hele reinkjøttbransjen får glede av. Som kjøttvareprodusent må vi hele tiden arbeide for at forbrukerne skal ha tilgang på produkter, sier Pedersen.

Slaktingen må holdes stabil
Om butikkene mangler reinkjøtt i frysedisken, vil de erstatte dette med helt andre varer. Konsekvensen av dette kan bli at reinkjøtt i neste omgang må lagres, og dette er noe alle taper på. Vi ser det derfor som svært viktig at man forsøker å holde slaktingen på et stabilt nivå. Dette vil sikre godt salg og god pris for reinkjøttet, sier Pedersen.

Siste saker