Stor skepsis til kjøtterstatninger

Nær en av to vegetarianere spiser kjøtterstatninger ukentlig, viser en norsk rapport. Folk flest er allikevel skeptiske til kjøtterstatninger, viser rapport. Det konstaterer forskere fra norske Nofima og franske Centre… Les mer

Nær en av to vegetarianere spiser kjøtterstatninger ukentlig, viser en norsk rapport. Folk flest er allikevel skeptiske til kjøtterstatninger, viser rapport.

Det konstaterer forskere fra norske Nofima og franske Centre des Sciences du Goût et de l’Alimentation. Studien deres er publisert i tidsskriftet Appetite.

De siste årene har mange kuttet i kjøttforbruket, og resultatet ser vi i fryse- og kjølediskene. Det florerer av produkter tilpasset vegetarianere og andre som vil spise mer plantebasert. Noen av produktene forsøker å etterligne kjøtt så godt som mulig.

Forskerne skriver i studien at både nordmenn og franskmenn er nysgjerrige på plantebasert kost.

Det som hindrer flest fra å lage plantebasert mat, er at de ikke har kunnskap om hvordan, skriver forskerne i artikkelen.

Er kjøtterstatningen med den perfekte konsistensen og smaken løsningen? Det ser ikke sånn ut ifølge denne studien.

Mens nordmenn var mer opptatt av pris og at det skulle være lettvint, var første prioritet for franske forbrukere smak og helse, etterfulgt av at maten skulle være tilberedt lokalt og på tradisjonelt vis.

Høyt på den franske lista stod også etikk og bærekraft. At det skulle være lettvint, var de ikke så opptatt av.

Siste saker