Livesending gir internasjonal interesse

Den norske kyllingbransjen har i høst gjennomført en livestream slik at publikum selv kan følge et standard norsk kylling-innsett. Det vekker internasjon oppsikt. Live-streamen har vært banebrytende i norsk sammenheng…. Les mer

Den norske kyllingbransjen har i høst gjennomført en livestream slik at publikum selv kan følge et standard norsk kylling-innsett. Det vekker internasjon oppsikt.

Live-streamen har vært banebrytende i norsk sammenheng. Det er første gang det gjennomføres en profesjonell live-stream fra et norsk kyllinghus. Her kan man selv se hva kylling spiser, hvordan de løper rundt og hvordan de vokser.

Med ett kamera i nebbhøyde og ett i ståhøyde, har alle som ønsker det, kunnet følge kyllingene til en av Norturas kyllingbønder 24 timer i døgnet – på web.

Dette er et felles bransjeprosjekt for å bygge kunnskap om norsk kyllingproduksjon. Den er internasjonalt anerkjent for å holde et høyt faglig nivå med god dyrevelferd. Prosjektet er gjennomført i regi av Animalia som representerer både Nortura, Den Stolte Hane og Norsk Kylling.

Prosjektet har også vakt internasjonal interesse med besøk fra ikke bare Norge, men også fra Finland, USA, Nederland, Sverige, Tyskland og Danmark.

Animalia har også utviklet nettstedet kyllinginfo.no som er en kunnskapsbase for alle som ønsker innsikt i norsk oppdrett av kylling – både nå og framover.

Siste saker