Bollestad ønskes velkommen

Denne uken ble Olaug Vervik Bollestad (KrF) utnevnt til ny landbruks- og matminister. KLF gratulerer og ser frem til et godt samarbeid.

– Vi gratulerer Olaug Vervik Bollestad med utnevnelsen som ny landbruks- og matminister, og Erlend Kjærnsrød som politisk rådgiver i samme departement. Med to statssekretærer på laget, Julie Kristine Kordahl og Widar Skogan, tror vi Bollestad vil sette tydelig fotavtrykk på landbrukspolitikken fremover, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF. Han legger til at med KrFs sterke preg på regjeringsplattformen på landbruksområdet, var det en naturlig konsekvens at de overtok departementet. – Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund ser fram til et godt samarbeid om krevende spørsmål der både forbrukere, dagligvarehandelen, bøndene og matvareindustrien blir sterkt påvirket av de politiske veivalg som tas. Juul-Hansen takker Bård Hoksrud for innsatsen det siste halve året. - Han har vært en landbruks- og matminister det er lett å like og som har vist en ærlig interesse for å ønske landbruk- og matindustrien alt godt. Hoksrud går tilbake til Stortinget og jeg håper han tar med seg både interesse og omsorg fra bransjen også fra den arenaen.
bollestad-Jaerkylling
Høsten 2013 var Olaug Bollestad på besøk hos Jærkylling i Hå (nå Den Stolte Hane). Terje Haavardsholm viste henne rundt i produksjonen.
KLF har en bred sammensatt medlemsmasse over hele landet, og inviterer landbruks- og matministeren på besøk til flotte og moderne bedrifter som driver med slakting, skjæring, foredling, butikkslakting og eggpakkeri. Vi har tidligere hatt henne med til både Jærkylling (nå Den Stolte Hane) og Håland Kjøtt, og det var hun som åpnet Jæders nye fabrikk i 2015. Politikerbesøk hos Jærkylling i Hå (kjottbransjen.no – 09.08.2013) Offisiell åpning av Jæderfabrikken (jaeder.no – 3.08.2015)
bollestad-jaeder
Olaug V. Bollestad åpnet i august 2015 ny fabrikk hos Jæder. Du ser Noralf Espeland i forgrunnen.
– Nå håper vi Bollestad er like nysgjerrig som tidligere ministre på hva privat kjøttbransje har å by på. Vi ser frem til mange gode diskusjoner fremover, og vil selvsagt legge til rette for bedriftsbesøk hos KLFs medlemsbedrifter. – Jeg håper og tror Bollestad vil videreføre linjen landbruksministrene har forbedret de siste årene; nemlig å inkludere hele bransjen i tette dialoger og beslutningsprosesser, sier Juul-Hansen som håper det går kort tid før KLF møter den nye landbruks- og matministeren.

Siste saker