Debio med ny merkeordning

Debio tester nå ut en ny merkeordning for grasbasert melk- og kjøttproduksjon i Norge. Grasbasert-merket garanterer at kjøttet og melken kommer fra norske gårder hvor dyra går på beite hele… Les mer

Debio tester nå ut en ny merkeordning for grasbasert melk- og kjøttproduksjon i Norge.

Grasbasert-merket garanterer at kjøttet og melken kommer fra norske gårder hvor dyra går på beite hele sommeren, og i all hovedsak eter gras/grovfôr hele året, melder avisa Dagligvarehandelen.

Den nye merkeordningen er en pilot fra Debio. Under pilotperioden er ordningen tilgjengelig for de som allerede har, eller søker, en godkjenning fra Debio for å produsere og markedsføre økologisk mat i Norge, skriver de på en nyutviklet hjemmeside for ordningen. Der legger de også til at Statsforvalteren i Nordland og Troms og Finnmark samarbeider med Debio, og tilbyr ordningen også for virksomheter som ikke har en godkjenning.

Formålet med merkeordningen skal være god utnyttelse og synliggjøring av norske grasressurser, et små- og storfehold som i størst mulig grad baseres på gras, reduksjon av fôrimport, lange transportveier og arealbruk i andre land samt økt lønnsomhet og verdi for bonden. I tillegg kommer mer bærekraftig matproduksjon og produkter til forbruker med et positivt klimabidrag, står det å lese.

Les mer på grasbasert.no

 

Siste saker