Inderøy Slakterimed tre NM-titler

Inderøy Slakterimed tre NM-titler Inderøy Inderøy Slakteri er den store NM-triumfatoren i år. Hele tre NM-titler oppnådde Inderøy-bedriften denne gang og det er en formidabel prestasjon. Per A. Sleipnes I… Les mer

Inderøy Slakterimed tre NM-titler

Inderøy Inderøy Slakteri er den store NM-triumfatoren i år. Hele tre NM-titler oppnådde Inderøy-bedriften denne gang og det er en formidabel prestasjon.

Per A. Sleipnes

I klassene julepølse, kake og julepålegg var det nemlig Inderøy Slakteri som tok hjem de høythengende NM-titlene. Dette er klassiske juleprodukter som svært mange bedrifter er representert med i NM. Å «ta hjem» alle disse tre klassene er en sterk bekreftelse på at vi har med en kvalitetsbedrift å gjøre.

Inderøy-bedriften leverte inn 14 produkter til bedømming denne gang og medaljer ble det på sju av disse produktene. Tre av disse igjen oppnådde altså NM-tittel.

Sodd-pris til Dullum

Svært mange forbinder Inderøy Slakteri med Inderøysodd. Og bedriften har vunnet flere produktkonkurranser med dette tradisjonsrike kjøttproduktet fra Midt-Norge. Under NM for kjøttprodukter i 2010, ble Inderøysoddet kåret til «årets komplette måltid». I år ble det derimot Dullum Slakteri som tok NM-tittelen i Ferdigmat-klassen med sitt «Festsodd».

Glemmen vant skolepris

Fatland Sandefjord ble på sin side norgesmester i klassen for ferdig stekt/kokt med Henriettes røkte lammelår.

Den siste NM-tittelen gikk til Idsøe AS i Stavanger i klassen for delikatessepålegg.

Beste økologiske produkt i år hadde Sørlandskjøtt med sin bøkerøkte skinke, mens Glemmen videregående skole vant skolemesterskapet med medisterkaker.

Håvard Gausen og Inderøy Slakteri har nok en gang markert seg i NM.

Flest NM-gull til Sørlandskjøtt

Kristiansand Med sine seks gull, kapret bedriften fra Kristiansand, flest gullmedaljer i årets NM.

Inderøy Slakteri fulgte hakk i hæl med sine fem gull og et annet interessant poeng: Begge disse to bedriftene fikk medaljer på halvparten av produktene de hadde sendt inn til bedømming. Sørlandskjøtt hadde sendt inn 17 produkter til bedømming. Flest medaljer får UNIL. Fatland får riktig-nok like mange medaljer som UNIL, men disse medaljene er fordelt på to firmaer. Nortura er nr. 3 på medaljeoversikten.

Toma medtre UNIL-gull

Haugesund Toma Mat i Haugesund oppnådde seks medaljer i dette NM. Tre gull og tre bronse.

Men det er som underleverandør de markerer seg i NM.

Rolf Magne Strømme har i bransjebladet tidligere gitt uttrykk for at de som leverandør av privat label-produkter, ikke få den oppmerksomheten de fortjener i forbindelse med produktkonkurranser. Hans bedrift leverer premium-produkter til UNIL og når denne aktøren tar mange medaljer, er det ved hjelp av sine støtte-spillere i privat kjøttbransje. Av UNILs gullmedaljer , sørget produkter fra Toma for tre av disse gullmedaljene.

Siste saker