To jubileum for Per’s Kjøkken i Sandefjord

To viktige milepæler for bedriften Per’s Kjøkken i Sandefjord i år. Bedriften markerer 60 års eksistens og det er 20 år siden flyttingen fra Larvik til Sandefjord. Bildene over er… Les mer

To viktige milepæler for bedriften Per’s Kjøkken i Sandefjord i år. Bedriften markerer 60 års eksistens og det er 20 år siden flyttingen fra Larvik til Sandefjord. Bildene over er tatt med 20 års mellomrom.

Av Per A. Sleipnes

– Vi hadde opplagt ikke eksistert i dag uten flyttingen i 2001. Den var «livsnødvendig» for den utviklingen vi har hatt de siste årene med en tredobling av omsetningen på disse 20 årene, sier daglig leder Tore Sørensen.

Mange permitterte

Da pandemien rammet bedriften knallhardt i fjor vår, måtte han permittere store deler av staben.

– Hva er status nå?

– Vi er vel ikke helt der vi ønsker å være, men vi har tilpasset oss den svært krevende situasjonen og jeg føler at vi har kontroll nå. Det har vi bl.a. som følge av arbeidet med å skaffe oss flere ben å stå på. I første rekke økt salg til industrimarkedet, netthandel samt dagligvaremarkedet lokalt i Vestfold og Telemark, sier Sørensen.

Mye slicet vare

Da bedriften flyttet virksomheten fra Larvik til Sandefjord for 20 år siden, ble nær sagt hele produksjonen av pålegg og spekemat solgt som helvekt vare. Den gang slicet kundene selv i butikk og på kjøkkenet. I dag selges det knapt hele skinker. Det er ferdig slicet vare kundene i dag foretrekker.

Årsproduksjonen ligger stabilt på rundt 1000 tonn og det samme med omsetningen. Det vil si ca. 100 millioner kroner årlig.

Tore Sørensen og far Per som startet opp virksomheten i Larvik i 1961.

Samarbeid med Spesialgrossistene

Per’s Kjøkken har siden slutten på 80-tallet hatt hovedfokus på Horeca-markedet. Produktene selges og distribueres av Servicegrossistene samt andre frittstående grossister til storhusholdningsmarkedet over hele Norge.

Salg og distribusjon til Dagligvaremarkedet lokalt skjer i et godt samarbeid med Spesialgrossistene som jobber under plakaten «Godt Lokalt».

NM viktig

Gjennom 60 år har Per’s Kjøkken hatt stort fokus på å produsere kjøttvarer med høy kvalitet. De markedsfører seg med «riktig leverandør av premium pålegg & spekemat». Bedriften har vært aktivt med i samtlige NM i kjøttprodukter som er arrangert siden 1984. Den gang ble de norgesmester i spekematklassen og har i nær sagt alle NM konkurranser siden hevdet seg godt og vunnet en rekke NM titler for sine produkter.

– Kvalitetsprodukter alene er ikke godt nok i dag, de senere år har det vært jobbet grundig også på andre områder. Alle våre produkter er i dag fri for allergener og bedriften har gått opp løypa med saltreduksjon etter kravene i saltpartnerskapsavtalen. Sist men ikke minst ble Per’s Kjøkken sertifisert som Miljøfyrtårnsbedrift i 2020, påpeker Tore Sørensen.

Per’s Kjøkken i sin spede begynnelse, med ‘maskoten’ Tore Sørensen i midten.

Gullklokke

Han benytter anledningen til å skryte av alle kompetente og engasjerte medarbeidere han har i bedriften.

– Vi er så heldige å ha flotte folk som til de grader tar ansvar og leverer hver dag året rundt. Mange ansatte har vært i bedriften i mange år og også i år skal det deles ut gullklokke for 25 års ansettelse. Det er den tredje klokka på fem år. Å dele ut klokka er en oppgave jeg både er stolt og glad for å få lov til å gjøre, avslutter Sørensen.

Siste saker