– NM-vinnerne burde fått automatisk listing

– Hva om status som NM-vinner hadde gitt automatisk listing hos våre dagligvarekjeder? Det ville vært en saftig «gulrot» for mange kjøttbedrifter.

Det er markedsdirektør Kenneth Kuraas i Kuraas AS som drister seg frampå med dette forslaget. Hans bedrift er klar for et nytt NM og i år vil Kuraas delta med mellom 15 og 20 produkter. Narvik-bedriften har nærmest gjort det til en vane å hente hjem medaljer og NM-titler i NM og Kuraas har forventninger også denne gang.

EKSTREMT VIKTIG
– Klart jeg har. NM er ekstremt viktig for oss. Ikke bare med tanke på medaljefangst, men kanskje vel så mye knyttet til produktutvikling. De tilbakemeldingene vi får av dommerne i etterkant av konkurransen gir oss nødvendige korrektiv i forbedringsarbeidet vårt. Og nivået har blitt sykt høyt de siste årene. I dag er det slik at selv produkter som ikke får medaljer, kan være topp produkter, fastslår Kenneth Kuraas.

GOD MARKEDSFØRING
I 2016 ble Kuraas NM-vinner i bacon og den prisen satte bedriften svært høyt. Dette er en gigantisk kategori som er viktig å gjøre det godt i. Vi opplevde en fin økning i baconsalget etter forrige NM og det understreker viktigheten av den markedsføring dette arrangementet bidrar til, sier markedssjefen i Narvik.

– FANTASTISK ARRANGEMENT
Nøyaktig hvilke produkter hans bedrift deltar med i år, hadde han ikke klart for seg da vi snakket med han på telefon. Men at det blir bedriftens «tyngste» produkter er det ingen tvil om.

– NM er den rimeligste og samtidig beste kurskorrigering vi kan få. Et fantastisk arrangement som alle i norsk kjøttbransje må slutte opp om, avslutter Kenneth Kuraas.

skillelinje orange

Skal kåre åtte NM-vinnere i mai

Tilsammen åtte NM-vinnere skal kåres på kåringsarrangementet på Stratos i Oslo, torsdag 3. mai. Frist for påmelding til konkurransen er fredag 2. mars.

Av de rundt 500 plassene (produktene) i bedømmingen, er i skrivende stund allerede 205 fylt opp. Årets NM fokuserer på grillmat, men samtidig skal det bedømmes spekemat, pølser generelt og det kåres norgesmester i bacon.

Årets NM følger i stor grad i samme spor som tidligere. Det skal bedømmes produkter i 29 klasser. I klassene kan det oppnås gull, sølv og bronse.
– I årets NM håper vi i enda større grad enn før å få fram hvem som har produsert produktene, ikke bare hvem som selger dem i siste ledd. Eksempelvis Toma Mat sine produkter til Unil. Nytt er også at det er tatt inn tørket kjøtt og beef jerky. Kårings-arrangementet vil for øvrig bestå av fagseminar, premieutdeling, kåring av norgesmestere og festmiddag, sier Svein Erik Eide i KLF.

NM i kjøttprodukter 2018 vil bedømme produkter i følgende klasser:

GRILLKLASSER: Marinert/krydret fugl, Marinert/krydret svinekjøtt, Marinert/ krydret spesial, Marinert/krydret storfekjøtt, Grill spesial, SparerIbs, Burger (forbrukermarked), Burger spesial, Pulled
PØLSEKLASSER: Grillpølse, Middagspølse, Wienerpølse, Snadderpølse røkt Bratwurst, Snadderpølse røkt, Snadderpølse urøkt, Snadderpølse hot, Snadderpølse m/ost, Snadderpølse spesial
SPEKEKJØTT: Fenalår helt, Speket svinekjøtt, oppskåret, Spekekjøtt spesial
SPEKEPØLSE: Salami, Fårepølse, Krydret spekepølse, Spekemør/-morr, Spekepølse spesial
ANNET: Bacon i skiver, Bacon spesial, Tørket kjøtt

På tvers av klassene kåres Spesialpris for Nyskapning, Grønt i kjøtt, Økologisk og Grillproduktserie, samt eventuelt egne priser/premier fra våre samarbeidspartnere. Dessuten skolekonkurranse i pølser og samarbeidspartnernes egne priser.

Siste saker